CHP'den Yenidoğan soruşturmasına tepki: "Sağlık Bakanlığı sorumludur"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, "yenidoğan soruşturması" ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yücel, organize şekilde bebek ölümlerine karıştığı iddia edilen özel hastanelerin ruhsatlarının derhal askıya alınması gerektiğini vurgularken, bu konuda yasal düzenleme getirilirse CHP'nin tam destek vereceğini belirtti.

CHP'den Yenidoğan soruşturmasına tepki: "Sağlık Bakanlığı sorumludur"
Yayınlanma:

Yücel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumların bebek ölümleri karşısında "kayıtsız ve aciz" kaldığını söyledi. Yücel, dönemin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanı sıra mevcut Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu da eleştirerek, tüm bu isimlerin bebek ölümlerinden sorumlu olduğunu ileri sürdü. Memişoğlu'nu istifaya davet eden Yücel, CHP olarak bu vahşetin peşini bırakmayacaklarını dile getirdi.

"KAYYUM ATAMASI İÇİN DESTEK VERİRİZ"

Yücel, özel hastanelerin ruhsatlarının askıya alınmasının yanı sıra, kayyum atanması için yasal düzenleme yapılması gerektiğini belirtti. "Salı günü Meclis'e böyle bir düzenleme getirilirse, tam destek vereceğiz" diyen Yücel, iktidarı bu konuda adım atmaya çağırdı.

ADALET SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ

CHP Sözcüsü, Türkiye'de adalet ve infaz sisteminin çöktüğünü ve toplumda bir "cezasızlık" algısının hâkim olduğunu savunarak, bu durumun insanların güven duygusunu zedelediğini belirtti. Yücel, hüküm giymiş kişilerin ıslah edilip topluma kazandırılmadığını, adaletin yeterince işlemediğini iddia etti.

"MECLİS'TE EN SERT MUHALEFETİ YAPACAĞIZ"

Savunma sanayisi ve ekonomiyle ilgili düzenlemelerin ertelenmesine değinen Yücel, AK Parti'nin geri adım attığını, ancak bu durumun kalıcı bir vazgeçiş olmadığını ifade etti. AK Parti'nin Meclis'te "etki ajanlığı" düzenlemesi yapmaya çalıştığını söyleyen Yücel, bu maddenin baskı aracı olarak kullanılacağını iddia etti ve bu düzenlemeye karşı en sert muhalefeti yapacaklarını belirtti.

SIĞINMACI POLİTİKASINA ELEŞTİRİ

Yücel, hükümetin Suriyelileri istihdama katma girişimlerini eleştirerek, "Türkiye'de genç işsizlik oranı yüksekken, sığınmacıları istihdama katmak yerine gençlere iş sağlanması gerektiğini" savundu. İktidara, genç işsizliği çözme çağrısında bulunarak "Geçim olmazsa, seçim olur" ifadelerini kullandı.

İSRAİL ELEŞTİRİSİ VE BÖLGE POLİTİKASI

Deniz Yücel, İsrail'in Orta Doğu'daki saldırılarını eleştirerek, Türkiye'nin İsrail'e demir çelik ihraç etmeye devam ettiğini ve bu malzemelerin savaşta kullanıldığını öne sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bölgeden göç edenlere kapıları açma politikasını da eleştirerek, İsrail'in boşaltılan yerlere yerleşmesine Türkiye'nin dolaylı olarak destek olduğunu savundu.

DEMİRTAŞ ZİYARETİ

Yücel, Genel Başkan Özgür Özel'in Selahattin Demirtaş ile yaptığı görüşmeye de değinerek, CHP'nin toplumun tüm kesimleriyle buluşarak sorunlarına çözüm üretmeye kararlı olduğunu vurguladı. Ülkenin demokratikleşmesi ve eşit yurttaşlık temelinde barış ve huzur içerisinde bir yaşam sağlanması için çalışacaklarını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.