CHP'li Ali Mahir Başarır'dan Bakan Mehmet Şimşek'e asgari ücret tepkisi: "Utanmaz adam! Gel bakalım bir ay yaşa"

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Türkiye'de asgari ücret düşük değildir" açıklamasına sert tepki gösterdi. Başarır, "Utanmaz adam! 17 bin 2 lirayla gel bakalım bir ay yaşa. Yaşayabilir misin? Bu ülkede çarşıya, pazara gidiyor musun? Ev kirasını biliyor musun? Daha yeni elektrik faturasına yüzde 38 zam geldi. Enflasyon oranlarını biliyor musun? 'Asgari ücret yüksek...' E düşür o zaman, düşür!" ifadelerini kullandı.

CHP'li Ali Mahir Başarır'dan Bakan Mehmet Şimşek'e asgari ücret tepkisi: "Utanmaz adam! Gel bakalım bir ay yaşa"
Yayınlanma:

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren Başarır, Sivas Katliamı'nın 31. yıl dönümünde adalet arayışlarının sürdüğünü belirtti. "Sivas davası zaman aşımı sebebiyle düştü. CHP olarak adalet tecelli edinceye kadar bu mücadelemiz sürecek" dedi.

Başarır, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayetine değinerek, "Sinan Ateş'in eşi, çocukları mahkeme salonuna çelik yelek giyerek gelmek zorunda kaldılar. Bu bir utanç meselesidir. Davada tetikçilerin değil, arka plandaki siyasetçilerin ve faillerin yargılanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"IŞİD'İ AKLADI"

10 Ekim Ankara Garı katliamı davasında sanıkların beraat etmesine tepki gösteren Başarır, "Bir anlamda bu mahkeme ve bu anlayış IŞİD'i akladı. İnsanlık suçundan beraat kararı verilmesi, tüm ülkenin vicdanını zedelemiştir" dedi.

MURAT KURUM TEPKİSİ

Başarır, kabinedeki iki bakanın değişmesine de değinerek, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki gitti, yerine Murat Kurum geldi. Bu sistem devam ettiği sürece çok bakan gider, o tek adam orada kalır, bu huzursuzluklar devam eder" şeklinde konuştu.

SURİYELİ SIĞINMACILAR VE BAYRAK SALDIRILARI

Kayseri'deki çocuk istismarı olayı ve sonrasında Suriye'de Türk bayraklarına yönelik saldırılara da değinen Başarır, "Bayraklarımızın sistematik olarak bazı karanlık el ve gruplar tarafından alçakça saldırıya uğraması kabul edilemez. Bu gruplar bayrağımıza saldırıyor, araçlarımızı kundaklıyor ve şoförlerimizi yaralıyor" dedi.

Başarır, milli maç izlenmesinin yasaklanması konusunda da eleştirilerde bulunarak, "Kayseri'de, Konya'da toplu halde milli maç izlenmesi yasaklanıyor. Neden? Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları bayrağını eline alır, o maçı seyreder, medeni bir şekilde kutlar" ifadelerini kullandı. Yurttaşları sağduyuya davet eden Başarır, sığınmacı sorununu seçimden sonra çözeceklerini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.