Cinayette 4 kişi aynı evdeydi: Narin Güran'a ölüm 33 dakikada geldi...

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 13 yaşındaki Narin Güran’ın vahşice öldürülmesiyle ilgili hazırlanan iddianame, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Olayla ilgili gözaltına alınan anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran, amca Salim Güran ve komşu Nevzat Bahtiyar için "İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. İddianameye göre, Narin’in ölümü 33 dakika içinde gerçekleşti ve kaybolduğu süsü verildi.

Cinayette 4 kişi aynı evdeydi: Narin Güran'a ölüm 33 dakikada geldi...
Yayınlanma:

21 Ağustos günü kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın, olay günü saat 15.11’de evine yöneldiği kamera kayıtlarından tespit edildi. 15.41’de kırmızı renkli bir aracın olay yerine giriş yaptığı ve 33 dakika sonra bölgeden ayrıldığı belirlendi. Araç, şüphelilerden Nevzat Bahtiyar’ın kullanımında olan ve toprak yolda görülen bir otomobil olarak tanımlandı. Kayıtlar, Narin'in ölümünün, araçla bölgeye götürülerek gerçekleştirildiğine işaret ediyor.

HTS VE BAZ İSTASYONU KAYITLARI: TÜM ŞÜPHELİLER AYNI EVDE

İddianamede yer alan HTS ve baz istasyonu verileri, cinayet saatinde tüm şüphelilerin aynı evde bulunduğunu ortaya koyuyor. Bu veriler doğrultusunda şüphelilerin, çocuğu boğarak öldürdüğüne dair yeterli şüphenin oluştuğu ifade ediliyor. Narin'in öldürülmesi üzerinde şüphelilerin ortak bir irade ve hâkimiyet kurduğu vurgulanıyor.

TUTUKLULUK HÂLİ DEVAM EDECEK

Mahkeme tensip zaptında, sanıkların tutukluluğuna devam kararı aldı. Kararda, "kuvvetli suç şüphesi" bulunduğu, tutuklama tedbirinin gerekli ve ölçülü olduğu belirtildi. Şüphelilerin serbest kalması halinde delillerin karartılma veya kaçma ihtimali olduğu gerekçesiyle bu kararın alındığı ifade edildi.

DAVA 7 KASIM’DA BAŞLIYOR

Cinayetin ilk duruşması, 7 Kasım'da Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Narin’in babası Arif Güran’ın müşteki olarak katılacağı davada, tutuklu sanıklar ve tanıklar ifadeye çağrıldı. Mahkeme, tüm sanıkların duruşmaya zorla getirilmesine karar verirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Diyarbakır Barosu, “müşteki kurum” sıfatıyla davaya katılacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.