Cinsel istismara uğrayan Sıla bebek hayatını kaybetti!

Şiddet ve istismara uğrayan 2 yaşındaki Sıla Yeniçeri 1 aylık tedavi sürecinin ardından hayatını kaybetti.

Cinsel istismara uğrayan Sıla bebek hayatını kaybetti!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde şiddet ve cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki Sıla Yeniçeri'nin, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yaşanan ve tüm Türkiye’yi derinden sarsan olayda, şiddet ve cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki Sıla bebek, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yoğun bakımda bir aydır yaşam mücadelesi veren Sıla bebeğin ölüm haberi, ülkede büyük bir yas ve öfke dalgası yarattı.

YAŞAM MÜCADELESİ 1 AY SÜRDÜ

Sıla bebek, 8 Eylül’de annesi B.Y. tarafından uyanmadığı gerekçesiyle Malkara Devlet Hastanesi’ne götürülmüş, yapılan muayene sonrasında beyin kanaması teşhisi ve cinsel istismar şüphesiyle Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne sevk edilmişti. Burada beyninden ameliyat edilen ve entübe edilen Sıla bebek, yoğun bakımda bir ay boyunca yaşam mücadelesi verdi. Ancak doktorların tüm çabalarına rağmen minik Sıla, ilaçlara tepki vermemeye başlayınca umutlar giderek tükendi.

TEYZESİNDEN YÜREK BURKAN AÇIKLAMA

Sıla’nın tedavisi sürecinde teyzesinin yaptığı açıklamalar yürekleri dağlamıştı. Teyzesi Aslı Tatar, doktorlarla sürekli iletişimde olduklarını belirterek, “Sıla artık ilaçlara tepki vermiyor. Kalbi attıkça bir umut var diyorduk ama bugün doktorlarımızla yaptığımız görüşmelerde Sıla’nın ilaçlara da artık yanıt vermediğini öğrendik” ifadelerini kullanmıştı.

5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Sıla bebeğin yaşadığı korkunç olay sonrası başlatılan soruşturmada anne B.Y., birlikte yaşadığı S.Ö., komşuları K.A., 13 yaşındaki oğlu K.A. ve 14 yaşındaki G.K. gözaltına alınmıştı. Soruşturmanın derinleştirilmesiyle birlikte şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Olayın adli tıp raporuyla cinsel istismar vakası olduğunun belirlenmesi, toplumda büyük bir infial yarattı.

SILA’NIN KARDEŞİ DEVLET KORUMASINA ALINDI

Yaşanan trajedinin ardından Sıla bebeğin 5 yaşındaki ablası A.Y., güvenliği ve psikolojik sağlığı açısından devlet korumasına alındı. Olayın ardından çocukların güvenliği ve geleceğiyle ilgili önlemler alınırken, Sıla bebeğin trajik ölümü çocuk istismarı ve şiddeti konusunda toplumsal duyarlılığı bir kez daha gündeme getirdi.

HUKUKİ SÜREÇ VE TEPKİLER

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, darp nedeniyle hastaneye getirilen Sıla bebeğin cinsel istismara uğradığının adli tıp raporuyla kesinleştiğini açıklamıştı. Soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü belirten Gürcün, hukuk çerçevesinde en ağır cezaların verilmesi için sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.