Coğrafi işaret alan Erzurum'un köklü lezzeti Hint yemeğini daha önce denediniz mi? Bu lezzete doyamayacaksınız

Erzurum'un Horasan ilçesine bağlı Azaplı köyünden çıkarak coğrafi işaret alan Hink yemeği, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor.

Coğrafi işaret alan Erzurum'un köklü lezzeti Hint yemeğini daha önce denediniz mi? Bu lezzete doyamayacaksınız
Yayınlanma:

Erzurum'un geleneksel yemeği olan Hint, Azaplı Köyü'nün mutfak kültüründe köklü bir geçmişe sahip... Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret alan Hint yemeği tüm lezzetiyle damaklarda farklı bir tat bırakıyor.

BU LEZZETİ YEMEYE DOYAMAYACAKSINIZ!

Hink yemeği, üretiminde kullanılan kolostrum sütü sayesinde coğrafi sınırlarda özgün bir lezzet sunar. Erzurum Hink Yemeği'nin üretimi, baştan sona kadar coğrafi sınırlarda gerçekleşir. Bu sayede yemek, yöresel bir kimlik taşır ve bu özelliklerle öne çıkar.

untitled-1-003.jpg

2023 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret alan Hink Yemeği, artık sadece Erzurumlu evlerinde değil çoğu sofrada yer bulan bir lezzet haline geldi.

HİNK YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

Hamur için gerekli bileşenler derin bir kapta iyice karıştırılır ve sert bir zeminde yoğrulur.

Hazırlanan hamurdan 3 cm büyüklüğünde parçalar alınır, elde yuvarlanarak 4 cm çapında silindir şekli verilir ve bıçakla 4 cm genişliğinde kesilerek küçük parçalar elde edilir.

Hamur parçalarının üzerine un serpilir ve elde açılarak kese şekli verilir.

Ayrı bir tencerede eritilen tereyağına, doğranmış soğan ve kıyma eklenip pembeleşene kadar kavrulur.

untitled-1-004.jpg

Salça, pul biber, tuz, kuru reyhan, kuru nane, karabiber ve kimyon eklenip yaklaşık 5 dakika daha kavrularak iç harç hazırlanır.

Kolostrum sütü kaynatılıp ılıtılır, bir kapta yumurta ile çırpılır ve iç harç ile karıştırılır.

Bu karışım, kese şeklinde hazırlanan hamurlara yaklaşık 15 gram doldurulup hamurların ağızları iyice kapatılır.

untitled-1-005.jpg

Bir tencerede kaynatılan suya tuz eklenir ve doldurulmuş hamurlar bu suda 8-10 dakika kadar haşlanır.

Pişen hamurlar süzülerek sudan çıkarılır ve sıcak olarak servis edilir.

Erzurum Hink Yemeği, geleneksel lezzetiyle sofralara şölen havası katmaya devam ediyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.