Çölyaklılar “Glüten Tarayıcı” ile alışverişe hazır
Ankara Çölyak Derneği ortaklığında geliştirilen "Glüten Tarayıcı" mobil uygulaması, çölyak hastalarının güvenle alışveriş yapmalarını sağlıyor. Ücretsiz olarak kullanılabilen uygulama, glütensiz ürünleri tanıyor ve barkod tarayarak ürünlerin uygunluğunu kontrol etmeyi mümkün kılıyor. Bu yenilikçi uygulama, çölyak hastalarının yaşamını kolaylaştırıyor ve vatandaşlara güvenli alışveriş deneyimi sunuyor.
ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN
Ankara Çölyak Derneği iş ortaklığında çölyak hastalarının gıda alışverişlerini kolaylaştırmak amacıyla geliştirilen, “Glüten Tarayıcı” mobil uygulaması, çöyaklıların hayatlarını kolaylaştırıyor. Bu uygulama, glütensiz ürünleri tanıyor ve kullanıcıların güvenle alışveriş yapmasına olanak tanıyor. Dernek, uygulamanın sağlayıcısıyla iş birliği yaparak sağladığı bilgi desteği ile çölyaklı bireylerin rahatça alışveriş yapabilmesini sağlamak için çalışıyor.
"Glüten Tarayıcı" adı verilen uygulama, 2015 yılından bu yana aktif olarak kullanılıyor. Kullanıcılar, istedikleri ürünün barkodunu taratarak ürünün glütensiz olup olmadığını ücretsiz olarak öğrenebiliyor. Bu uygulama, çölyak hastalarının market alışverişlerinde yaşadıkları zorlukları önemli ölçüde azaltıyor ve vatandaşlara güvenli bir alışveriş deneyimi sunuyor.
“GLÜTEN TARAYICI UYGULAMASI İÇİN YETERLİ DESTEK GÖREMİYORUZ”
Ankara Çölyak Derneği Başkanı Mehmet Tanrısever, bu uygulamanın çölyaklı bireylerin yaşam kalitesini artırdığını ve günlük yaşamlarını kolaylaştırdığını vurgulayarak uygulama sayesinde, çölyak hastalarının gıda alerjenlerine karşı daha bilinçli ve güvenli bir şekilde alışveriş yapabildiklerini ifade etti.
Ankara çölyakta Türkiye’nin öncüsü
Bu girişimin, çölyak hastalarının toplumda daha fazla farkındalık oluşturulmasına da katkı sağladığını ve glütensiz ürünlerin erişilebilirliğini artırdığını ifade eden Tanrısever, şunları kaydetti:
“Böyle bir uygulama dünyada bile tekdir fakat biz ülkemizde yeterli desteği göremedik, dolayısıyla eksiklerimiz devam ediyor. Tarım Bakanlığı tarafından yapılacak tek bir uygulama var: 'Türk Gıda Kodeksi’nde bir yönetmelik değişikliği yapılarak glüten ve diğer 14 gıda alerjisiyle ilgili bir alerjen bilgi sistemi oluşturup bunu aktif hale getirmeleri gerekiyor.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.