Çorum'da şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkiledi

Çorum'da şiddetli yağmur nedeniyle yollar dereye döndü, araçlar yolda kaldı, ev ve iş yerlerini su bastı.

Çorum'da şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkiledi
Yayınlanma:

Çorum'da akşam saatlerinde aniden başlayan şiddetli yağmur, şehirde hayatı olumsuz etkiledi. Yollar adeta derelere dönüşürken, araçlar su birikintileri nedeniyle yolda kaldı ve birçok ev ile iş yerini su bastı. Uzun süren yağışın etkisiyle, kentin birçok noktasında su birikintileri oluştu ve sürücüler zor anlar yaşadı. Özellikle Osmancık Köprüsü çevresinde yağmur suları iş yerlerine kadar ulaşırken, çevredeki esnaf yağmurun ev ve iş yerlerine girmemesi için büyük uğraş verdi.

Şaban Cirlan isimli esnaf “Her yağmur yağdığında dükkanlarımıza su girmemesi için ellerimizde çek pasla adeta nöbet tutuyor, yağmur sularını kendimiz temizliyoruz. Mazgallar tıkanıyor, sular dükkanlarımıza doluyor. Yetkililer bu bölgeye mutlaka çözüm bulmalılar” şeklinde konuştu.

aw283085-05.jpg

Uzun süren yağmur nedeniyle kentin pek çok cadde ve sokağında su seviyeleri yükseldi, bu da araç trafiğini aksattı ve birçok araç yolda mahsur kaldı. Polis ekipleri, sel sularının yoğun olduğu bölgelerde güvenlik önlemleri alarak, araçları alternatif güzergahlara yönlendirdi. Belediye ekipleri ise su baskını yaşayan ev ve iş yerlerine yardım etmek için hızla harekete geçti. Gece yarısından sonra yağmurun durmasıyla sel suları yavaşça çekildi ve şehirde hayat normale dönmeye başladı.

Çorum'da akşam saatlerinde aniden başlayan ve gece yarısına kadar süren şiddetli yağmur, şehir merkezi kadar ilçeleri de etkiledi. Osmancık ilçesinde sağanak yağış nedeniyle elektrik kesintisi yaşandı. Akşam saatlerinde başlayan yağmurun ardından ilçede yaklaşık 40 dakika süren bir elektrik kesintisi meydana geldi. YEPAŞ ekiplerinin hızlı müdahalesiyle elektrikler tekrar verildi. Sağanak yağış, kentin kuzeyinde yer alan Laçin, Dodurga, Oğuzlar, Osmancık ve Kargı ilçelerinde de etkisini gösterdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.