CSO’ya yönetmen atamak için şartlar değiştirildi

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CSO Ada Ankara Sanat Yönetmenliği görevine sanatçı olmayan bir kişinin atandığı yönündeki iddiaları verdiği soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdı.

CSO’ya yönetmen atamak için şartlar değiştirildi
Yayınlanma:
Güncelleme:

HABER: SAMİ GÖKÇE

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yazılı olarak cevaplaması için Meclis Başkanlığına verdiği önergede, CSO Ada Ankara Sanat Yönetmenliği görevine sanatçı olmayan bir kişinin getirilme iddialarını sordu.

Özgür Ceylan, Ankara’da kültürün ve sanatın nabzını tutan DÖSİMM’e bağlı olarak çalışan CSO ADA Alan İşletmeleri binası ile ilgili bazı şikayetlerin kendilerine ulaştığını belirterek, “DÖSİMM tarafından yapılan bazı atamalar herkesin kafasında bazı soru işaretleri doğurmuştur.” diye ifade etti.

Söz konusu iddialara göre DÖSİMM tarafından, Sanat Yönetmenliği gibi önemli bir görevin, liyakatsiz bir biçimde, bir AK Parti klasiği olan eş-dost- akraba ilişkileri kullanılarak birilerine verildiği iddiasında bulunan Özgür Ceylan, iddialarını şöyle sürdürdü:

“Söz konusu bu atama DÖSİMM sayfasında görünmektedir. Bu atama Sanat Yönetmeni olabilmek için gerekli olan şartlar değiştirilerek yapılmıştır” dedi. Eskiden Sanat Yönetmeni olabilmek için Konservatuvar mezunu olmak ve en az 10 yıl üst düzey bir sanat kurumunda çalışmış olmak gerektiğini, sonradan bu koşulun Konservatuvar mezunu olmak ve en az 5 yıl üst düzey bir sanat kurumunda çalışmış olmak şeklinde değiştirildiğini belirten Özgür Ceylan, “Son belirlenen sınav şartlarına göre Sanat Yönetmeni olabilmek için Halkla İlişkiler Mezunu olmak ve en az 3 ay görev yapmak yeterli olacaktır” olarak değiştirildi. Söz konusu bu durum tam bir nepotizm örneği olup yine kişiye özel bir atama yapılmıştır.”

ATAMAYI KİMLER YAPTI?

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, önergede söz konusu atamanın onayının kimler tarafından ve nasıl verildiği hakkında bilgi isterken, şu soruyu yöneltti: “Müzik eğitimi almamış, sanatla ilgi herhangi bir birimde 1 ay bile çalışmamış bir kişi, Sanat Yönetmenliği görevini nasıl yapacaktır?”

Halkla ilişkiler mezunu ve kurumda sadece üç ay görev yapmış bir kişinin sanatçılarla hangi bilgisiyle müzikle ilgili konuları konuşabileceğini ve müzik etkinliği koordinasyonunu nasıl sağlayacağını soran Özgür Ceylan, “Öncesinde işçi pozisyonunda işe alınan bir kişi göstermelik olarak kültür yolu festivalinde görevlendirilmiş midir? Eğer görevlendirilmiş ise kim tarafından görevlendirilmiştir?” sorusuyla söz konusu iddialarla CSO’nun itibarının zedelenmemesi gerektiğini söyledi.

 Özel Haberler Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.