Çukur Çetesi nedir? Çukur Çetesi lideri kimdir?

Çukur Çetesi çökertildi. Operasyonda 43 kişi gözaltına alındı. Peki, Çukur Çetesi nedir? Çukur Çetesi lideri kimdir? Detaylar haberimizde…

Çukur Çetesi nedir? Çukur Çetesi lideri kimdir?
Yayınlanma:

Çukur Çetesi, Antalya'da, mali sıkıntısı olan kişilere faizle para veren, ödeyemeyenleri intihara sürükleyen, mağdurlara piyasa değerinin çok üzerinde ve faizle araç satan bir suç örgütü.

Çukur Çetesi'ne yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda örgüt elebaşı Bayram Dinçer'in de aralarında olduğu 43 şüpheli gözaltına alındı. Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda, "Çukur Çetesi" olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik harekete geçildi.

43 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda, örgütün elebaşı Bayram Dinçer'in de aralarında olduğu 43 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, Antalya'da mali sıkıntısı olan kişilere yüksek faizle para verdikleri, ödeyemeyenler üzerinde baskı kurarak intihara sürükledikleri, kendilerine para talebiyle gelen mağdurları başka tefecilere yönlendirerek borçlandırdıkları, mağdurlara piyasa değerinin çok üzerinde ve faizle araç sattıkları tespit edildi.

cukurcetesi.jpg

Şüphelilerin, mağdurlardan alacaklarını hile, tehdit ve cebirle tahsil ettikleri, verdikleri çeklerin günü geldiğinde "konkordato" ilan ederek borçtan kurtulmaya çalıştıkları, diğer ülkelerden Türkiye'ye "Hawala" yöntemi ile kara para transferi yaptıkları da belirlendi.

Operasyonda, 3 tabanca, 15 av tüfeği, 85 tapu, 680 senet, 380 çek, 18 bin 500 araç satışı sözleşmesi, 800 vekaletname, 80 banka cüzdanı, 60 kredi kartı, 2 kripto para soğuk cüzdan, 80 para transferi içeren ajanda, 66 cep telefonu, 36 bin dolar ve 80 bin lira ile çok sayıda altın ve pırlanta içeren ziynet eşyası ele geçirildi.

MASAK raporları doğrultusunda örgütün bugüne kadar işlemiş oldukları suçlardan el ettikleri yaklaşık 11 milyar lira değerindeki mal varlıklarına (banka hesapları, taşınmazlar, lüks araçlar ve 81 şirket) el konuldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.