Çukurova Uluslararası Havalimanı açılıyor!

Türkiye'nin gözde projelerinden biri olan Çukurova Uluslararası Havalimanı, açılışa hazırlanıyor. Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat, havalimanını ziyaret ederek izlenimlerini köşesinde paylaştı.

Çukurova Uluslararası Havalimanı açılıyor!
Yayınlanma:

İlk olarak ihale sürecinden bitişine kadar adı Çukurova Bölgesel Havalimanı olarak bilinen tesis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın incelemesi sonrasında Çukurova Uluslararası Havalimanı olarak adlandırıldı. Yavuz Donat'ın aktardığına göre, bu karar son inşaat tamamlandıktan ve tabelalar yerleştirildikten sonra alındı.

''DÜNYANIN EN ÜNLÜLERİ BU PROJE İÇİN SIRAYA GİRMİŞ DURUMDA''

Donat'ın köşe yazısından alıntılar:

"Portakal çiçeği kokulu coğrafya modern ve büyük bir havalimanına kavuştu... Açılışa hazır."

"Havalimanını, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ve SABAH Gazetesi Çukurova Bölge Temsilcisi Ersin Ramoğlu ile birlikte gezdik. Beğendik... Hayran kaldık."

"Türk müteahhidinin, mühendis ve mimarlarının, işçilerinin eseri. Bir gurur abidesi."

"Havalimanı terminalinin büyüklüğü 110 bin metrekare. Ticari alanlar, lokantalar, gümrüksüz satış mağazası, eczane, yöresel ürünler ve hediyelik eşya satış yerleri gibi olanaklar sunuyor. Global markalar da yer kiraladı, dünyanın en ünlüleri bu proje için sıraya girmiş durumda."

Havalimanının açılış tarihi için ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir tarih beklediği belirtiliyor. Proje, bölgenin ekonomik ve turistik potansiyelini artırarak Türkiye'nin uluslararası hava trafiğindeki rolünü güçlendirmeyi hedefliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.