Cumhurbaşkanı Başdanışmanı 15 Temmuz gazisi Turgut Aslan, Etlik Şehir Hastanesi’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve 15 Temmuz gazisi Turgut Aslan, 15 Temmuz'un 8. yıl dönümüne yaklaşırken, o gece yaşadıklarını ve sürecin önemini vurguladı. Aslan, "Allah bir daha 15 Temmuz'u yaşatmasın, o gün zor bir gündü. 15 Temmuz önemli bir geceydi; bazıları bunu hikaye gibi dinliyor ama Z kuşağı gençlerimize bunu anlatmamız lazım. Bayrak inmez, ezan susmaz," ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı 15 Temmuz gazisi Turgut Aslan, Etlik Şehir Hastanesi’ni ziyaret etti
Yayınlanma:

MODEL EV'İ ZİYARET ETTİ

Aslan, Etlik Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde faaliyete giren Model Ev'i ziyaret etti. Ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Aslan, Model Ev'in hastaların yaşamını kolaylaştıracak özellikler taşıdığını belirtti ve beğendiğini ifade etti.

KİŞİSEL SAĞLIK DURUMU VE TEDAVİ SÜRECİ

Kendisi de şehir hastanesinde 6 ay süren bir tedavi sürecinden geçtiğini ve tedaviden memnun kaldığını anlatan Aslan, fizik tedavisinin devam ettiğini belirtti. Önceden kolunu bile oynatamadığını, ancak şu an günde yaklaşık 8 bin adım atabildiğini söyledi.

15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişimi sırasında beynine kurşun isabet ettiğini ve bu nedenle 5 kez beyin ameliyatı geçirdiğini ifade eden Aslan, kurşunlardan birinin hala beyninde olduğunu belirtti. Ameliyatı sırasında doktorlarının tüm riskleri göze aldığını ve 5 ay komada kaldıktan sonra hayata geri döndüğünü anlattı.

15 Temmuz’un önemini ve o gece yaşananları genç kuşaklara anlatmak gerektiğini vurgulayan Aslan, "Onların sayesinde buradayız. Bayrak inmez, ezan susmaz," dedi. Aslan’ın açıklamaları, 15 Temmuz'un tarihsel ve ulusal önemini koruyarak genç nesillere aktarma gerekliliğini ön plana çıkarıyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.