Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Türkiye ve İspanya'dan kritik anlaşmalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in Moncloa Sarayı'nda gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından iki ülke arasında 11 anlaşma imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Türkiye ve İspanya'dan kritik anlaşmalar!
Yayınlanma:

Anlaşmalar arasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İspanya Krallığı Çalışma ve Sosyal Ekonomi Bakanlığı arasında Mutabakat Zaptı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile İspanya Krallığı Ekolojik Dönüşüm ve Demografik Sınama Bakanlığı arasında Enerji Dönüşümü Alanında Mutabakat Zaptı gibi önemli konuları içeren belgeler bulunuyor.

Ayrıca, Yunus Emre Enstitüsü ile Cervantes Enstitüsü arasında Mutabakat Zaptı, Türk Eximbank ile İspanyol İhracat Kredi Ajansı (CESCE) Arasında İmzalanan Mutabakat Zaptı Hakkında Deklarasyon gibi kültürel ve ekonomik işbirliğini güçlendiren belgeler de imzalandı.

Törene, Türkiye ve İspanya'nın ilgili bakanları ve yetkililerinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Türkiye Varlık Fonu yetkilileri de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören sonrasında yaptığı açıklamalarda, bugünkü görüşmelerin önemli adımlar atıldığını belirterek, ikili ticaret hacminde 20 milyar dolar hedefine doğru ilerlendiğini ifade etti. Ayrıca, İspanya'nın Türkiye'nin AB üyelik sürecine verdiği desteği vurguladı ve Gazze'deki gelişmeleri de ele aldıklarını belirtti.

Erdoğan, İspanya'nın Filistin'i tanımasının önemine vurgu yaparak, bu durumun diğer ülkelere örnek olması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşı ve Ukrayna'nın barışçıl çözümüne ilişkin müzakerelerin önemine dikkat çekti.

Türkiye ve İspanya arasındaki işbirliği ve ilişkilerin güçlenerek devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, başarılı ve verimli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.