Cumhurbaşkanı Erdoğan AYM'ye atama yapacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Anayasa Mahkemesi üyeliğinden emekli olan Muhammed Emin Kuz'un yerine en kısa sürede yeni bir üye atayacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AYM'ye atama yapacak!
Yayınlanma:

Aydınlık'ın haberine göre Muhammed Emin Kuz'un 12 Mayıs'ta emekli olmasının ardından, Cumhurbaşkanı tarafından yeni üyenin atanması için çalışmalar hızla sürüyor.

Muhammed Emin Kuz, Anayasa Mahkemesi üyeliği görevine 2013 yılında başlamış ve uzun yıllar bu görevi başarıyla sürdürmüştü. Ancak, 65 yaşını doldurmasıyla birlikte emeklilik sürecine girmişti. Emeklilik tarihi olan 12 Mayıs'tan bu yana ise Kuz'un yerine yeni bir üye atanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda gerekli adımları atarak, Anayasa Mahkemesi'ne yeni bir üye atanması için kararlı olduğu belirtiliyor. Kısa süre içinde yapılması beklenen atama ile Anayasa Mahkemesi'nin çalışmalarının kesintiye uğramadan devam etmesi hedefleniyor.

Öte yandan, daha önce de Anayasa Mahkemesi'nde benzer bir durum yaşanmıştı. Eski başkan Zühtü Arslan'ın görev süresi dolmuş ve yerine yeni bir üyenin atanması gerekmışti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öncülüğünde bu atama gerçekleştirilmiş ve Anayasa Mahkemesi'nin işleyişi sorunsuz bir şekilde devam etmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.