Cumhurbaşkanı Erdoğan, Basketbol Gelişim Merkezi'nin açılışında konuştu: İstanbul, dünya spor şehirleri arasında yerini alacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Basketbol Gelişim Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, merkezin Türk basketbolu için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Basketbol Gelişim Merkezi'nin açılışında konuştu: İstanbul, dünya spor şehirleri arasında yerini alacak
Yayınlanma:

İstanbul'un tarihi zenginliğini sporla birleştiren bu modern tesisin, kentin dünya spor sahnesinde hak ettiği yere ulaşmasına büyük katkı sağlayacağını belirtti. Erdoğan, "Bugünden sonra İstanbul, dünya spor şehirleri arasında yerini alacaktır. Bu eserle İstanbulumuz sporun başkentlerinden biri olacak." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, Abdi İpekçi Spor Salonu'nun zamanla yıprandığını ve beklentileri karşılayamaz hale geldiğini dile getirerek, "Türk basketboluna yakışır bir tesis inşa edelim istedik." dedi. 2021 sonunda başlatılan projeyi yakından takip ettiğini söyleyen Erdoğan, bugün basketbolseverlerin hizmetine sunulan bu kompleksin Türk basketboluna yetenek kazandıracak bir merkez olarak tasarlandığını belirtti.

Tesisin özelliklerinden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, merkezin 10 bin kişilik ana salonu, bin kişilik antrenman ve maç salonu, altyapı için 3 adet 500 kişilik salonları, otel ve sporcu salonlarıyla göz doldurduğunu kaydetti. Ayrıca, 417 araçlık otopark kapasitesine sahip olan merkezin, Türkiye Basketbol Federasyonu'na da ev sahipliği yapacağını ifade etti.

Merkezde 200 öğrenci kapasiteli basketbol lisesi, kütüphane ve müzelerin de bulunduğunu belirten Erdoğan, merkezin Türk basketboluna büyük katkılar sunacağını ve genç sporcuların burada destan yazacaklarına inandığını sözlerine ekledi. 150 bin metrekare büyüklüğündeki bu tesisin Türk basketboluna ve İstanbul’a hayırlı olmasını diledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.