Cumhurbaşkanı Erdoğan, Borsa İstanbul'un 150. Yıl Gong Töreni'nde Türkiye Borsası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul'un 150. Yıl Gong Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Borsa İstanbul'un 150. Yıl Gong Töreni'nde Türkiye Borsası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı!
Yayınlanma:

Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye borsasının tarihini ve gelişimini vurgulayan Erdoğan, özellikle son yıllarda iç ve dış yatırımcıların Türk borsasına olan ilgisinin arttığını belirtti.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemdeki konulara dair yaptığı bazı açıklamalar:

''Borsa İstanbul'un 150 yıllık köklü tarihine vurgu yaparak başlayan Erdoğan, geçmişten günümüze kadar yaşanan ekonomik olayların borsayı etkilediğini ve Türk milletinin ekonomik mücadelesini bu platformda gözlemlediklerini ifade etti. Osmanlı'dan kalan bir miras olan borsanın asıl amacının uzun süre yerine getirilemediğini, ancak son dönemde yapılan düzenlemelerle daha sağlam bir yapıya kavuştuğunu dile getirdi.

Özellikle ekonomik manipülasyonlara karşı daha dikkatli ve hassas olunması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin sermaye piyasalarının reel sektöre ve ülke ekonomisine hizmet etmesini sağladıklarını belirtti. Geçmişte borsada manipülasyonlara dayalı ticaret anlayışının yerini, sağlam ve daha şeffaf bir ekonomik altyapıya bıraktığını ifade etti.

Ülkede yaşanan ekonomik dalgalanmalara rağmen uluslararası sermayenin Türkiye'ye olan ilgisinin devam ettiğini ve 255 milyar doları aşkın bir uluslararası yatırımın Türkiye'ye çekildiğini belirten Erdoğan, enflasyonla mücadele ve yatırım ortamının güçlendirilmesiyle birlikte ülkeye olan yatırımların artacağına inandığını ifade etti.

Türk borsasının derinliğinin artması ve finansman kaynaklarına daha geniş bir erişim sağlaması adına çeşitli projelerin hayata geçirildiğini belirten Erdoğan, bu projelerin borsanın dijitalleşme ve yeşil dönüşüm alanlarına katkıda bulunduğunu dile getirdi. Ayrıca, gençlere yönelik düzenlenen BİSTEK akademisinin kuruluşunu takdirle karşıladığını ifade etti.''

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.