Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük zaferin 102. yılında Külliye'den seslendi: Tam bağımsız Türkiye için emin adımlarla ilerliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri'nde yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle andı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük zaferin 102. yılında Külliye'den seslendi: Tam bağımsız Türkiye için emin adımlarla ilerliyoruz
Yayınlanma:

Aziz şehitlerin mirasını onurla taşımaya devam edeceklerini belirten Erdoğan, "Ölümü öldüren cesaret abidelerinden devraldığımız emaneti şanla taşımaya devam edeceğiz." dedi.

Erdoğan, ağustos ayının Türk tarihindeki önemine dikkat çekerek, 4 gün önce Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümünü kutladıklarını ve Büyük Taarruz'un yıl dönümünü andıklarını hatırlattı. "İstiklal Harbimiz, dünyada eşi benzeri olmayan büyük bir başarıdır." diyen Cumhurbaşkanı, milletin bağrından çıkan Türk ordusunun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde gizlilik içinde yürütülen ve dünya savaş tarihine geçen bir zafere imza attığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, Türk milletinin zaferlerle dolu tarihine olan bağlılığını ve geleceğe yönelik kararlılığını dile getirerek, milletin azmi ve iradesiyle kazanılan zaferlerin gelecek nesillere onurla taşınacağını ifade etti.

Erdoğan, Cumhuriyet tarihi boyunca o dönemki düşmanla aynı amaca hizmet eden çok sayıda senaryoyla mücadele edildiğini de belirtti ve bu senaryoların ülkenin ilerlemesine engel olamadığını aktardı.

"Savunma sanayisinde son 22 yılda elde ettiğimiz başarılar dostlarımıza güven aşılarken kem gözlere ise korku salıyor" diyen Erdoğan, tam bağımsız Türkiye için çalıştıklarını aktardı ve birlik beraberlik mesajları vererek sahte, gereksiz tartışmalardan sakınmak gerektiğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.