Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7 Liderler Zirvesinde: İsrail'e karşı ortak tepki mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya'da gerçekleştirilen G7 Liderler Zirvesi'ne dair sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, zirvenin insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7 Liderler Zirvesinde: İsrail'e karşı ortak tepki mesajı
Yayınlanma:

Erdoğan, "Bugün İtalya'da gerçekleştirilen G7 Liderler Zirvesi'nin insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Küresel sorunların ve bölgesel çatışmaların çözümünde G7 ülkelerinden daha adil, kapsayıcı ve gerçekçi bir yaklaşım beklediğimizi vurgulamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya'daki ziyareti sırasında Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile bir araya geldi. Görüşme, Türkiye ile Brezilya arasındaki ilişkilerin yanı sıra İsrail'in Gazze'deki eylemleri ve uluslararası gelişmeler üzerine yoğunlaştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, İsrail'in uyguladığı zulmün sona erdirilmesi için uluslararası baskının artırılması gerektiğini vurguladı. İsrail'in izole olduğunu ve bu durumun devam etmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.