Cumhurbaşkanı Erdoğan G7 zirvesinde: Küresel siyasetin nabzı G7'de atıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün G7 Liderler Zirvesi'ne özel davetli olarak katılacak. Zirvenin yüksek düzeyli oturumunda dünya liderlerine hitap edecek olan Erdoğan, öncelikli gündem maddesi olarak İsrail'in 8 aydır Gazze'de sürdürdüğü katliamı ele alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan G7 zirvesinde: Küresel siyasetin nabzı G7'de atıyor!
Yayınlanma:

İspanya'daki resmi temaslarının ardından G7 Zirvesi'ne katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya liderleriyle birlikte yüksek düzeyli zirve oturumuna katılacak. Zirvede, İsrail'in Gazze'deki saldırıları, Rusya-Ukrayna savaşı ve küresel ekonomik iş birliği gibi konular tartışılacak. Erdoğan, konuşmasında Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması adına Türkiye'nin yürüttüğü diplomasiyi ve yapılan insani yardımları vurgulayacak. İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamlara dünyanın sessiz kalışına dikkat çekmesi bekleniyor.

GAZZE İÇİN ULUSLARARASI ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'deki insani krize dikkat çekerek, G7 liderlerine kalıcı bir ateşkesin sağlanması için çağrıda bulunacak. Türkiye'nin bölgedeki diplomatik çabaları ve insani yardım faaliyetlerini anlatacak olan Erdoğan, uluslararası toplumun daha fazla sorumluluk alması gerektiğini vurgulayacak.

GÜNDEMDEKİ DİĞER KONULAR

G7 Liderler Zirvesi'nde ayrıca Rusya-Ukrayna savaşının yol açtığı küresel meseleler de ele alınacak. Uluslararası enerji ve gıda sektörlerinde yaşanan sorunlar masaya yatırılacak. Sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik iş birliği konuları da zirvenin önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.

KÜRESEL DAYANIŞMA MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, G7 Zirvesi'ndeki konuşmasıyla uluslararası topluma Gazze için acil eylem çağrısında bulunarak, küresel dayanışma mesajı vermesi bekleniyor. Erdoğan, Türkiye'nin barış ve istikrar için her zaman aktif bir rol üstlenmeye hazır olduğunu bir kez daha dile getirecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.