Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliçport Projesi açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliçport Projesi'nin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin turizm sektöründeki başarısını ve iş dünyasına verilen desteği vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliçport Projesi açılışında konuştu
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin turizmi stratejik bir alan olarak ele aldığını belirterek, "Turizmi stratejik alan olarak gördük. Türk ekonomisinin lokomotifi haline getirdik," dedi. Erdoğan, Türkiye'nin geniş turizm potansiyeline sahip olduğunu ve bu alandaki reformlarla ülkenin turizmde rekorlar kırdığını ifade etti. 2002 yılında 8,5 milyar dolar olan turizm gelirlerinin, 2023 yılında 56 milyar dolara ulaştığını ve 2024 yılı sonunda 60 milyar dolar gelir ve 60 milyon turist hedeflediklerini açıkladı.

YATIRIMCIYA TAM DESTEK

Erdoğan, hükümetin bugüne kadar yatırımcıların hep yanında olduğunu ve Türk ekonomisine katkı sağlayan herkesi desteklediklerini belirtti. "Bizim için yerli veya yabancı yatırımcı yoktur. Katma değer üreten yatırımcı vardır. Ülkemizde veya yurt dışında elde ettiği kazancı Türk ekonomisi için kullanan yatırımcılarımızın yanındayız," diyen Erdoğan, iş dünyasına destek vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.

GÜVENLİK VE ALTYAPI BAŞARILARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin güvenlik ve ulaşım altyapısındaki gelişmelere de değindi. Güvenliğin turizm için büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Erdoğan, terör tehdidinden arındırılan bölgelerin artık turistlerin ziyaretine açıldığını ve Doğu ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinin giderek daha fazla turist çektiğini söyledi. Erdoğan, İstanbul'un kruvaziyer turizminde önemli bir merkez haline geldiğini ve bu alanda daha fazla yolcu beklendiğini de ifade etti.

KÜLTÜREL MİRAS VE GASTRONOMİ

Türkiye'nin zengin kültürel mirası ve gastronomi alanındaki çalışmaları da konuşmasında yer aldı. Erdoğan, kültürel mirasın korunup turizme kazandırıldığını ve Türk mutfağının dünya çapında tanıtılması için yoğun çaba harcadıklarını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.