Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen NATO Genel Sekreterinden açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orta Doğu'daki süreci ve İsveç'in NATO üyelik başvuru durumunu NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü. Stoltenberg, görüşme hakkında açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen NATO Genel Sekreterinden açıklama
Yayınlanma:

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Orta Doğu'daki güncel durumu ve İsveç'in NATO üyelik başvurusunu görüşme gerçekleştirdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ele aldı.

Stoltenberg, Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesi hakkında yaptığı paylaşımda, Orta Doğu'daki durumu ele aldıklarını belirterek, terörle mücadele ve sivillerin korunması konusunda mutabık kaldıklarını bildirdi.

Sabah saatlerinde Refah Sınır Kapısı açılmış, Gazze'ye ilk yardım tırlar, savaşın 15. gününde geçiş sağlayabildi. Mısır medyasının yaptığı açıklamaya göre ise Gazze'ye ilk etapta 20 yardım tırı gidecek.

Konu hakkında görüşlerini belirten Stoltenberg, Gazze'ye insani yardımların ulaşmasında memnun olduklarını dile getirdi.

Stoltenberg, sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile son olarak İsveç'in NATO'ya katılımı hakkında değerlendirme yaptıklarını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.