Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail-Filistin savaşını Papa Fransuva ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katolik Hristiyanların Ruhani Lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Fransuva ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını ele aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail-Filistin savaşını Papa Fransuva ile görüştü
Yayınlanma:

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının kutsal metinlerde hiçbir şekilde meşruiyet bulunmayan ve artık katliam boyutuna ulaşan eylemler olduğunu dile getirdi. Ayrıca, uluslararası toplumun bu yaşananları görmezden gelmesinin, insanlık adına büyük bir utanç kaynağı olduğunu belirtti ve tüm devletlerin bu insanlık dramına karşı güçlü bir şekilde seslerini yükseltmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç semavi dinin kutsal mekanlarını barındıran bölgede kalıcı barışın sağlanabilmesi için bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin Devleti'nin 1967 sınırları içinde, başkenti Doğu Kudüs olan şekilde kurulması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, Erdoğan, Türkiye'nin Gazze'ye insani ve tıbbi yardımların kesintisiz bir şekilde ulaştırılması için büyük bir çaba içerisinde olduğunu ve bu çabalara herkesin aktif destek vermesi gerektiğini de vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.