Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya'dan yurda döndü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya'da düzenlenen G7 Liderler Zirvesi'ndeki temaslarının ardından yurda döndü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya'dan yurda döndü
Yayınlanma:

Özel uçak "CAN" ile Atatürk Havalimanı'na iniş yapan Erdoğan'ı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Davut Gül ve diğer ilgililer karşıladı.

Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir de yurda dönüş yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İtalya’daki temaslarının ardından gerçekleştirdiği bu dönüş, havaalanında basın mensuplarının da yoğun ilgisiyle karşılandı. Havalimanında yapılan karşılamada, Erdoğan’ın zirve boyunca gerçekleştirdiği temaslar ve görüşmeler hakkında bilgi vermesi bekleniyor. Erdoğan'ın İtalya'daki zirvede, küresel ekonomi, güvenlik ve iklim değişikliği gibi önemli konuların ele alındığı oturumlara katıldığı belirtilmişti.

Erdoğan, dönüşünün ardından yurtiçi programlarına kaldığı yerden devam edecek. G7 Zirvesi'nde elde edilen sonuçların Türkiye'nin dış politika ve ekonomi stratejilerine nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.