Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin Grup Toplantısında konuştu: İsrail'e sert sözler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Cumhur İttifakı'na yönelik olarak "Sayın Bahçeli de biz de fitne çabasının görüyoruz. Cumhur İttifakı sapasağlam ayaktadır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin Grup Toplantısında konuştu: İsrail'e sert sözler!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Erdoğan, Gazzeli çocukların fotoğraflarının modern dünyanın utanç defterine yazıldığını belirterek, bu fotoğrafların İslam aleminin acizliğinin de sembolü olduğunu ifade etti. "Ecdadımız tarih boyunca nasıl Filistin'e sahip çıktıysa, biz de aynı kararlılıkla Filistin'e sahip çıkıyoruz," diyen Erdoğan, Batılı güçlerden 'aferin' almak için Filistin direnişine çamur atanları sert bir dille eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Masumların yanında, katillerin ise dimdik karşısında duracağız. Kimse bizden zalimler karşısında düğme iliklememizi beklemesin," şeklinde konuştu.

ULUSLARARASI ZİYARETLER VE FİLİSTİN'İN TANINMASI

Erdoğan, İspanya ve İtalya ziyaretlerinde Gazze konusunu gündeme getirdiğini belirtti. Ermenistan'ın Başbakanı Paşinyan'ın liderliğinde Filistin'i tanıma kararından memnuniyet duyduklarını söyleyen Erdoğan, daha fazla ülkenin Filistin'i tanıması için temasların sürdüğünü ifade etti.

İSRAİL VE LÜBNAN KONUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'yi yakıp yıkmasının ardından şimdi de gözünü Lübnan'a diktiğini söyledi. "Özgürlük, insan hakları ve adalet konusunda nutuk atan devletlerin Netanyahu gibi bir ruh hastasının esiri olması zavallılıktır," dedi. Erdoğan, Netanyahu'nun savaşı yaymasının büyük bir yıkıma yol açacağını belirterek, İslam dünyasının bu konuda hareketsiz kalmasını eleştirdi. Bölgedeki ülkeleri Lübnan ile dayanışma içerisinde olmaya davet etti.

''BAYRAMDA HAYATINI KAYBEDENLERE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM''

Erdoğan, bayram tatilinin 9 güne uzatılmasıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Erdoğan, tatil süresince vatandaşların köylerine ve tatil bölgelerine seyahat ettiğini belirterek, "Bayramda 7 milyon 520 bin kişi demiryollarını kullandı. İstanbul ve Antalya gibi uluslararası havalimanlarımız yeni rekorlar kırdı. Ulaştırma yatırımlarının karşılığını fazlasıyla aldık, alıyoruz," dedi. Ancak tatil süresince yaşanan trafik kazalarına da dikkat çeken Erdoğan, "Bayram tatilinde 7 bin kazada 72 insanımız hayatını kaybetti. 12 bin 400 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

ANIZ YANGINLARI VE MÜDAHALE SÜRECİ

Erdoğan, 20 Haziran'da Diyarbakır ve Mardin'de çıkan anız yangınlarına da değindi. Yangınların yürekleri yaktığını belirten Cumhurbaşkanı, "Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Devletimiz ilk andan itibaren seferber oldu. Yangına müdahale büyükşehir belediyelerinin sorumluluğunda olmasına rağmen, bakanlığımız hızla müdahale etti. Acil yardım ödeneği ile maddi destek sağlanmaya başlandı." dedi. Erdoğan, yangının çıkış nedeninin adli tahkikat sonucunda ortaya konacağını vurguladı ve felaketi siyasi amaçla kullananları eleştirdi.

DEMLİ VEKİLLERE SERT TEPKİ

Erdoğan, DEM Partili vekillerin taziye evinde sergilediği tutumu da sert bir dille eleştirdi. "Kimse kusura bakmasın ama bunun adı siyasi nebbaşlıktır. Milletin yürek yangınını istismar etmektir," diyen Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye'nin birliğini korumak için mücadele ettiğini ifade etti. "AK Parti olarak Kandil'in ayak takımına meydanı bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız." şeklinde konuştu.

A MİLLİ FUTBOL TAKIMINA DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Futbol Takımı'nın Çekya karşısındaki mücadelesine de değindi. "Millilerimiz bugün Çekya karşısında inşallah tarihi bir zafere imza atacaklarına inanıyorum. Bu akşam 85 milyon tek yürek olarak dualarımızla A Milli futbol takımımızın yanında olacağız," dedi.

"SİYASETİMİZ İNSAN ODAKLI"

Erdoğan, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana kamplaşmanın tarafı olmadığını ve gerilim siyaseti gütmediğini vurguladı. "Türkiye'yi, 81 vilayeti bir bütün olarak kucakladık. Ne dilimizde, ne eserlerimizde ayrımcılık yapmadık. Bizim siyasetimiz insan odaklı siyasettir," ifadelerini kullandı. Ayrıca, muhalefetin kutuplaştırıcı dilini eleştiren Erdoğan, "Bizim siyasette yumuşama çabamız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır. Yani normalleşmesi gereken muhalefettir." dedi.

"CHP'DEN NEZAKET GÖRMEDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin yapıcı bir dil benimsemesini beklediklerini belirterek, "Tüm samimiyetimize rağmen muhalefetin çabalarımıza nasıl karşılık verdiğini görüyorsunuz. 22 yıldır kimi zaman yalnız, kimi zaman da samimi dostlarımızla bu yolu yürüyoruz. CHP'den nezaket görmedik. Hiçbir şey de kaybetmedik." dedi.

"BU TUZAĞA DÜŞMEYECEĞİZ"

Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın Türkiye'nin bekasının teminatı olduğunu vurguladı. "Cumhur İttifakı, farklı siyasi partilerden teşekkül etse de Türkiye adına birdir, tek yürektir, tek ruh ve tek vücuttur. Cumhur İttifakı'nın herhangi bir üyesine yapılan saldırı doğrudan Cumhur İttifakı'nın insicamına yapılmıştır. Bu saldırılara müsamaha göstermeyiz." dedi. Erdoğan, FETÖ'nün ve diğer grupların Cumhur İttifakı'na yönelik saldırılarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti ve ittifakın sarsılmadan yoluna devam edeceğini söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.