Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşecek: Kremlin duyurdu

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleştirilecek ikili görüşmede tüm önemli ve hassas konuları ele alacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşecek: Kremlin duyurdu
Yayınlanma:

Başkent Moskova'da gazetecilere bilgi veren Uşakov, Putin'in 3-4 Temmuz tarihlerinde yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında ikili görüşmeler gerçekleştireceğini belirtti. Putin'in Türkiye, Azerbaycan, Çin, Kazakistan, Pakistan ve Moğolistan liderleriyle 3 Temmuz'da ayrı ayrı görüşmeler yapacağı bilgisini paylaşan Uşakov, Putin ve Erdoğan görüşmesinin detaylarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye'ye uzun zamandır bir ziyaret planlanıyor. İki liderin bu konuyu ele alacağını düşünüyorum. Ayrıca, Türkiye'nin konumu dikkate alındığında, özellikle bölgede çok önemli rol oynayan ülkelerin liderlerinin görüş alışverişinde bulunacağı pek çok konu olduğunu düşünüyorum. Türk tarafıyla sürekli diyalog halindeyiz, sürekli telefon aracılığıyla temaslar var. Geçen günlerde Putin, Türkiye Dışişleri Bakanı'nı kabul etti. Görüşmede, tüm önemli ve hassas konular ele alınacak."

Uşakov, Putin'in 4 Temmuz'da İran'ın geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir ile de görüşme yapacağını belirtti. Ayrıca, ŞİÖ Devlet Başkanları Zirvesi'nde ülkeler arasında siyaset, ekonomi, güvenlik ve birçok alanda iş birliğiyle ilgili konuların ele alınacağını ifade etti.

Bu kritik görüşme, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesi ve bölgesel meselelerde ortak hareket edilmesi açısından büyük önem taşıyor. İki liderin, bölgesel güvenlik, enerji iş birliği ve ticaret gibi konuları masaya yatırması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.