Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terör ve destekçilerine net mesaj: Kim olduğunuzu çok iyi biliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sabiha Gökçen Havalimanı 2. Pisti'nin açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terör ve destekçilerine net mesaj: Kim olduğunuzu çok iyi biliyoruz
Yayınlanma:

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pisti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreninde açıklamalar yaparak, yeni pistin 'Yıllık 85 milyon yolcunun ağırlanabileceğini' söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK'nın 12 askerimizi şehit etmesi hakkında, "Terörle yol yürüyenlere terör örgütlerini maşa olarak kullananlara iradesini Kandil'deki alçaklara teslim edenlere kapı kulu olanlara meydanı asla bırakmayacağız. Oyunlarınızı ve kim olduğunuzu çok iyi biliyoruz. Teröristlerin yularını ellerinde tutanlar bizi yolumuzdan çeviremez." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Sabiha Gökçen Havalimanı, hizmete girdiğinden beri uçuş merkezi haline geldi. Bugün Anadolu Yakası ile birlikte çevre illere de hizmet veriyor. Türkiye genelindeki iş ve piyasaların gelişimi açısından son derece kritik roller üstleniyor. İlk etapta 2009 yılında yap-işlet-devret modeliyle yeni terminal binasını devreye aldık. 2010 yılında İstanbul Teknoloji Geliştirme bölümü devreye girdi.

''37 MİLYON YOLCU AĞIRLAYACAK''

'Sabiha Gökçen Havalimanı'nın trafiği sürekli artıyor. 2021 yılında 181 bin uçuşla 25 milyon yolcuyu ağırladı. 2022'de bu sayı 31 milyona ulaştı. 2023'ün ilk 11 ayında 208 bin uçuşla yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21'lik artışla 34 milyona yükseldi. İstanbul ve Antalya havalimanlarının ardından en çok trafik olan 3. havalimanı. Sene sonunda 37 milyonu aşmasını öngörüyoruz.'

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı yeni pistin de devreye girmesiyle yıllık 85 milyondan fazla yolcuyu ağırlayacak kapasiteye erişecektir."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.