Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya'dan seslendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya'dan seslendi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sakarya'da düzenlenen mitingle vatandaşlarla bir araya geldi.

Sözlerine Berat Kandili'ni kutlayarak başlayan Erdoğan, geçen sene Sakarya'nın 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde verdiği destekler için teşekkür etti. Yüzde 65 oy oranıyla kendisine destek olan Sakaryalı vatandaşlara şükranlarını sundu.

Erdoğan, Sakarya'da yaptığı konuşmada şehrin Milli Mücadele'de olduğu gibi 15 Temmuz'da da hainlere geçit vermediğini ve Türkiye'nin yükselen yıldızı olduğunu vurguladı. Sakarya'nın demokrasi, adalet ve kalkınma mücadelesinde sürekli destek verdiğini belirten Erdoğan, Sakarya'nın istikametini hiç bozmadığını ve muhalefetin oyunlarına gelmediğini ifade etti.

Muhalefetin kongresindeki şaibeleri, aday belirleme sürecindeki kirli pazarlıkları ve vahim iddiaları eleştiren Erdoğan, bu tutumlarının tek parti döneminden beri devam ettiğini belirtti ve milletin her zaman hayallerini paylaşan liderlere sahip çıktığını vurguladı. Kendisinin ve partisinin ülkenin kalkınması ve gelişmesi için 21 yıldır mücadele verdiğini söyleyen Erdoğan, şimdi de Türkiye'nin mahalli idarelerinde dünyanın en üst ligine çıkarmak istediklerini belirtti.

Erdoğan, terör örgütlerine karşı 40 yıldır verilen mücadeleyi vurgulayarak, terörün ülkeye büyük acılar yaşattığını ancak vatanı işgalcilere, hainlere teslim etmediklerini belirtti. İçeride terör örgütlerinin kalmadığını ve sınır ötesi harekatlarla güney sınırında teröristlerin oluşturmak istediği tehdidi bertaraf ettiklerini söyleyen Erdoğan, insansız hava araçları, SİHA'lar ve AKINCI'lar gibi teknolojik güçlerle teröristleri yok ettiklerini ve son olarak KAAN adlı yeni bir uçağı hizmete soktuklarını ifade etti.

Erdoğan, yaşanan acı olaylara dikkat çekerek, Bosna'da, Irak'ta, Azerbaycan'da, Suriye'de ve Gazze'de yaşanan zulümlere ve dünya kamuoyunun sessizliğine değindi. Özellikle İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını ve Batılı güçlerin bu konudaki tutumunu eleştirdi.

Türkiye'nin terörle mücadelesinde uluslararası müttefiklerinin desteğinin yetersiz kaldığını ve hatta bazı durumlarda eksiklik gösterdiğini belirten Erdoğan, Suriye'den gelen terör tehditlerine karşı ihtiyaç duyulan silah ve ekipmanların verilmediğini, hatta bazı savunma sistemlerinin geri çekildiğini ifade etti. Ancak Türkiye'nin kendi savunma sanayisini geliştirerek bu eksiklikleri aştığını ve kendi silahlarını üretmeye başladığını ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayisi projelerinin önemine değinerek, bu projeler olmasaydı Türkiye'nin güvenliği ve bağımsızlığı açısından ne kadar zor bir durumda olabileceğini vurguladı. Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarılarına vurgu yaparak, ulusal gururun önemine işaret etti.

Son 21 yılda Türkiye'nin savunma sektörüne yaptığı yatırımların artmasıyla güvenlik ve ihracat alanında önemli başarılar elde ettiğini dile getiren Erdoğan, Türkiye'nin hem kendi ihtiyaçlarını karşıladığını hem de dost ve kardeş ülkelerin taleplerini karşılayan bir ülke haline geldiğini vurguladı. Geçen yıl 185 ülkeye 230 çeşit ürün ihraç ederek 5,5 milyar dolarlık rekor bir ihracat gerçekleştirildiğini ifade eden Erdoğan, Sakarya'nın savunma sanayisinde Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden biri olduğunu belirtti ve savunma sanayinde belirlenen hedeflere ulaşmak için azim ve kararlılıkla çalışacaklarını söyledi. Erdoğan, "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" ilkesine sıkı sıkıya bağlı kalmanın önemini vurgulayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Bu iradenin milletin birliğiyle Türkiye'nin geleceğini kimse engelleyemeyeceğini ifade etti.

Türkiye'nin bölgesel ve küresel güç olma hedefinin, son 21 yılda ülkeye kazandırılan eserler ve altyapı çalışmalarıyla desteklendiğini ifade eden Erdoğan, Sakarya'da bu süreçte 183 milyar liradan fazla yatırım yapıldığını belirtti. Eğitim alanında 3 bin 642 yeni derslik kazandırıldığını ve Sakarya Uygulamalı Birimler Üniversitesi kurulduğunu aktaran Erdoğan, Gençlik ve spor alanında 14 bin 500 kişi kapasiteli yurt binaları ve 88 spor tesisinin inşa edildiğini belirtti. Sakaryalı ihtiyaç sahibi vatandaşlara 4,5 milyar lira kaynak aktarıldığını da söyleyen Erdoğan, adalet alanında ise 20 bin metrekare açık ve 103 bin metrekare kapalı alana sahip yeni bir adliye sarayı inşa edildiği bilgisini verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.