Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington'da Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Başkenti Washington'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi kapsamında Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington'da Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü
Yayınlanma:

Erdoğan, görüşmede Türkiye'nin Yunanistan ile iyi komşuluk ilişkilerini ve dayanışma ruhunu geliştirme konusundaki gayretlerini sürdürdüğünü vurguladı ve bu çabaların artarak devam edeceğini ifade etti.

NATO'nun 75'inci yıl zirvesinin ikinci gününde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı yoğun geçti. Akşam saatlerinde Walter Edward Washington Kongre Merkezi'nde düzenlenen resmi karşılama töreninde liderlerle birlikte aile fotoğrafı çekildi. Daha sonra NATO Atlantik Konseyi Devlet ve Hükümet Başkanları Oturumu başladı. Bu oturumda, Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.

Görüşmede, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Erdoğan, ayrıca Ukrayna ve Filistin'deki çatışmaların sona ermesi için müspet çabaların artırılması gerektiğini belirterek, tüm bölge ülkelerinin bu coğrafyalarda barışın sağlanması için çalışmasının önemini vurguladı.

Erdoğan'ın Meloni ile görüşmesinde fotoğraf paylaşılsa da görüşmeyle ilgili açıklama yapılmadı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.