Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'e tebrik telefonu

Azerbaycan'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İlham Aliyev, resmi açıklamalara göre oyların yüzde 92.1'unu alarak büyük bir zafer elde ettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'e tebrik telefonu
Yayınlanma:

Resmi olmayan sonuçlara göre, Aliyev'in en yakın rakibi bağımsız aday Zahid Oruç oldu ve sadece yüzde 2.2 oy aldı.

İlham Aliyev'in seçim zaferi, diğer ülkelerden de tebrikleri beraberinde getirdi. Özbekistan ve Belarus liderlerinden seçim tebrik mesajları alan Aliyev, halkın sokaklarda seçim zaferini kutlamaya başlamasıyla birlikte seçim atmosferi büyük bir coşkuyla karşılandı.

Resmi seçim sonuçlarının saat 22'de açıklanması beklenirken, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Aliyev'i tebrik etmek için bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmenin detaylarını İletişim Başkanlığı paylaşırken, Erdoğan, Aliyev'i Cumhurbaşkanlığı seçiminde elde ettiği zafer nedeniyle tebrik ederek başarı dileklerini iletti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev'i Cumhurbaşkanlığı seçiminde elde ettiği zafer nedeniyle tebrik etti. Erdoğan, Aliyev'in yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinin Azerbaycan için hayırlı olması temennisini dile getirdi.

İlham Aliyev'in bu zaferi, 2018 seçimlerinde elde ettiği başarıyı da teyit etti. 2018 seçimlerinde Aliyev yüzde 86 oy alırken, Zahid Oruç ise yüzde 3.12 oy almıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum