Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye İş Bankası resti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Partisi'nin TBMM Grup konuşmasında İş Bankası'nın Hazineye devrinin gerçekleşeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye İş Bankası resti
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Partisi'nin TBMM Grup konuşmasında İş Bankası'nın Hazineye devrinin gerçekleşeceğini açıkladı. Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal’in İş Bankasını CHP’ye değil hazineye tahsisi vardır ve bu İş Bankası hazinenin malı olacaktır. Bu parlamento bu tarihi kararı da alacaktır” dedi.

"Türkiye IMF defterini kapattı" 

Türkiye’nin, IMF defterini kapattığını söyleyen Erdoğan, “CHP, ülkemizin yeniden IMF’ye gideceği yalanını söyleyecek kadar alçak bir fırsatçılık peşine düştü. Aziz milletim; IMF’ye gidenlerin kim olduğu belli. CHP zihniyeti, diğerleri bunlar IMF’ye gitti. İktidara geldiğimizde Türkiye’nin IMF’ye borcu 23,5 milyar dolardı. IMF’ye olan bu borcu kucağımızda bulduk. Bu borcu ödemiş olan bir iktidarız. Türkiye 2013 yılı Mayıs ayında IMF defterini kapamıştır ve bir daha açmayacaktır. Bizi yeniden Afrika, Asya, Güney Amerika ülkeleri konumuna geriletecek böyle bir yolun sözünü bile etmek Türkiye’ye ihanettir. Ama Bay Kemal’in böyle bir derdi yok, anlamaz bu işten. Bunlar öyle yalanlar uyduruyorlar ki hastanelerde artık sabahları muayene falan yapılmıyormuş. Dürüst ol, yalancılığın tavan yapmış senin. Hayatı yalan. Cezalar arka arkaya geliyor. Kendisi ödeyemiyormuş, akrabalarından topluyormuş. Milletvekilleri bir araya gelmişler onun için adeta bir sendika oluşturmuşlar, sandık kurmuşlar ve şimdi o sandıkta toplamak suretiyle bu paralar ödeniyormuş" dedi.

"İŞ BANKASI HAZİNENİN MALI OLACAK"

 İş Bankası'nın masada durduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal’in İş Bankasını CHP’ye değil hazineye tahsisi vardır ve bu İş Bankası hazinenin malı olacaktır. Bu parlamento bu tarihi kararı da alacaktır. Milletin hazinesine İş Bankası oradaki yüzde 28 hissesiyle devredilecektir, ben buna inanıyorum. Milletin malı, hazinenin malı. Efendim CHP oradan para almıyormuş, doğru, 4 üye oranın yönetiminde. O yönetimde onlar ne iş yapıyor, sadece ellerini mi kaldırıp indiriyorlar. Ne için indiriyorlar, ne yapıyorlar, bunların hepsini biliyoruz. Buradaki o tarihi yanlışı da o bütün yapılacak yolsuzlukların önünü de biz keseceğiz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.