Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dünya Hükümetler Zirvesi'nde 'Türkiye yüzyılı' vurgusu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai'de Dünya Hükümetler Zirvesi'nde önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dünya Hükümetler Zirvesi'nde 'Türkiye yüzyılı' vurgusu!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, ''Türkiye yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirinceye kadar durmandan, dinlenmeden koşturacağız'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan 6 Şubat Depremlerinde 53 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Ancak bu felaketin ardından enkazların kaldırılması ve acil barınma ihtiyaçlarının giderilmesi gibi önlemlerin alındığını vurguladı. Her ay 15-20 bin konutun teslim edilerek yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edilmesinin hedeflendiğini aktardı. Dost ve kardeş ülkelerin desteğiyle yaraların sarıldığını, özellikle Emirlikler başta olmak üzere tüm destekçilere teşekkür etti.

"ZORLUKLARLA BUGÜNE GELDİK"

Erdoğan, ülkenin zorluklarla dolu bir geçmişten bu günlere gelmesinin kolay olmadığını ve her başarının, her reformun ardında emek, gayret, sabır, tecrübe ve dirayet olduğunu ifade etti. Engellere rağmen hedeflerin azimle sürdürüldüğünü vurguladı.

Erdoğan, 40 senelik siyasi geçmişini paylaşarak, gençlik yıllarından başlayarak sivil toplumda mücadele ettiğini ve daha sonra siyasette çeşitli görevler üstlendiğini belirtti. İstanbul'da belediye başkanlığı yaptığı dönemde takdirle karşılanan işlere imza attıklarını ifade etti. Siyasete ara verdiği dönemde Türkiye'yi daha da büyüterek ileri taşıdıklarını vurguladı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine hazırlandıklarını ve 18. zaferlerini elde etmeyi umduklarını belirtti. "İnsan için ancak emeğin karşılığı vardır" anlayışıyla hareket ettiklerini ve devletin yaşaması için insanın yaşatılması prensibini benimsediklerini dile getirdi.

Erdoğan barıştan, adaletten ve diplomasiden yana olduklarını ifade ederek, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda ateşkesin sağlanması için çaba harcadıklarını ve Karadeniz girişimiyle gıda krizinin önüne geçtiklerini aktardı. Acıya rağmen adil barışın mümkün olduğuna inandıklarını ve çabalarını yoğunlaştırarak devam edeceklerini söyledi.

Çözüme ulaşmayan her mesele büyüyerek karşılarına çıktığını ve sorunların halının altına süpürülerek çözülemeyeceğini vurguladı. Gazze'deki krizin, İsrail'in uluslararası hukuku görmezden gelmesinden kaynaklandığını belirtti.

3. ANTALYA DİPLOMASİ FORUMU 1-3 MART'TA

3. Antalya Diplomasi Formu'na ilişkin de açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Türkiye'nin uluslararası barışın teorisine ve pratiğine katkısını pekiştirmek misyonuyla hayata geçirdiği Antalya Diplomasi Forumunun 3'üncüsü 1-3 Mart'ta düzenlenecek. Krizler döneminde diplomasiyi öne çıkarmak temasıyla gerçekleştireceğimiz forum vesilesiyle sizleri turizmimizin başkenti Antalya'da misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyacağız".

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.