Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya İsrail tepkisi: "İsrail'e silah desteği veren ülkeler bu katliamın ortağıdır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile birlikte anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya İsrail tepkisi: "İsrail'e silah desteği veren ülkeler bu katliamın ortağıdır"
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmelerde iki ülke arasındaki ortaklığı derinleştirecek adımların ele alındığını belirtti. Her alanda atılabilecek somut adımların değerlendirildiğini ve konsey toplantısı vesilesiyle birçok anlaşmaya imza atıldığını ifade etti. Erdoğan, "Bu anlaşmalar zeminimizi kuvvetlendirecektir. Özbekistan'daki Türk yatırımlarının artmasından memnuniyet duyuyoruz. İş insanlarını ortak bağlar kurması için teşvik edeceğiz. Atacağımız adımlarla 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum," dedi.

ÖZBEKİSTAN'IN ARTAN KÜRESEL DEĞERİ

Orta Asya'nın kalbinde yer alan Özbekistan'ın küresel değerinin her geçen gün arttığını vurgulayan Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı kapsamındaki çalışmaların önemine dikkat çekti. 2019'da Özbekistan'ın katılımıyla güçlenen aile birliğinin Türk Devletleri'nin ortaya koyduğu çabanın bir meyvesi olduğunu söyledi.

İki liderin, ikili iş birliğin yanı sıra bölgesel ve uluslararası meseleleri de görüştüğünü belirten Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ana gündem maddelerinden biri olduğunu söyledi. Erdoğan, "İsrail'e silah desteği veren ülkeler bu katliamın ortağıdır. Gazze'de mazlumlara yapılan zulmün durdurulması için çağrı yapıyoruz. Özbekistan'ın iki devletli çözümü desteklemesinden ötürü teşekkür ediyoruz. Uluslararası Adalet Divanı başta olmak üzere hukuki tüm adımlara girişimlerimiz sürüyor," ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan'ın Türkiye'ye verdiği destekten dolayı teşekkür etti. 6 Şubat depremi sonrası Özbekistan'ın Türkiye ile yaşadığı dayanışmayı şükranla anan Erdoğan, "700 tona yakın yardım malzemesi gönderdiler. Özbekistan'ın Hatay'da yaptırmakta olduğu 306 afet konutu ebedi dostluğumuzun sembolüdür. Özbekistan halkına teşekkür ediyorum," dedi.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev de Erdoğan'a teşekkür ederek başladığı konuşmasında Gazze'de yaşanan insanlık dramına değindi ve " Gazze'de istikrarlı ve kalıcı barışa ulaşmak için elbette bağımsız ve özgür Filistin Devleti kurulması şart" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.