Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ek ders ücretlerine zam müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni eğitim öğretim yılı açılış töreninde açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ek ders ücretlerine zam müjdesi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023-2024 eğitim öğretim yılı açılışı için düzenlenen törende açıklamalar yaptı. Erdoğan öğretmen ücretleriyle ilgili yapılacak zamları da açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

''2023-204 eğitim yılının bütün eğitim-öğretim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Tatilin ardından öğrencilerimiz öğretmenleriyle buluştu. Kendi evlatlarından ayrı tutmadıkları öğrencileriyle kucaklaşan tüm öğretmenlerimize buradan selamlarımı gönderiyorum.

Rabbim tüm öğretmenlerimizden razı olsun diyorum. Üzerimde hakkı ve emeği olan saygıdeğer öğretmenlerimi saygıyla anıyorum. Necmettin Yılmaz ve Aybüke Yalçın gibi görevi başında şehit edilen edilen öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum.

Şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın'ın ismini Cudi- Gabar petrol sahasına verdik. Şehidimizin ismi nesilden nesile taşınacaktır.''

YÜZDE 91 ZAM

Bu sene Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Bu önemli yıl dönümüne ulaşmanın gururunu hep birlikte yaşayacağız. Devletimizin 2. asrına çok büyük bir nizanla gireceğiz. Farklı görüşlerden insanların Türkiye Yüzyılı vizyonunu benimsemesi bizleri cesaretlendirdi.

85 milyon el ele, gönül vererek Türkiye Yüzyılını hep birlikte inşa edeceğiz. Eğitimden teknolojiye ulaştırmadan savunmaya kadar her alanda çok ciddi hazırlık yaptık. 21 yılda yaptıklarımızla Türkiye Yüzyılı'na hazırız.

''Ek ders karşılığında görev yapanlar ve usta öğreticilerimiz''

Aylık ücretlerinde 2023 yılında yüzde 91 oranında artış yapmış olacağız. Resmi eğitim kurumlarında ek ders karşılığında görev yapanlar ve usta öğreticilerimizle ilgili bir adım atıyoruz. Saatlik ek ders ücretlerinde yüzde 25 oranında ilave artışa gidiyoruz. Böylece aylık ücretlerinde 2023 yılında yüzde 91 oranında artış yapmış olacağız.

LİSANSÜTÜ ÖĞRENCİ BURSLARINA DA İYİLEŞTİRME

Milli Eğitim burslusu, lisansüstü öğrencilerimizin burslarını da okuduğu okudukları ülkelerin şartlarına göre değişik oranlarda yükseltiyoruz. Burslarda döviz bazında ortalama yüzde 26-27 civarında bir zam yapmış oluyoruz. Her iki müjdemizin de hayırlı olmasını diliyorum.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.