Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EURO 2024 değerlendirmesi: ''Merih'in cezası siyasi bir karar''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, UEFA'nın Merih Demiral'a yönelik ceza kararına sert tepki gösterdi. Erdoğan, kararın siyasi olduğunu belirterek, Türkiye'ye karşı uygulanan çifte standartları eleştirdi. Ayrıca, Türkiye'nin Hollanda karşısında 2-1 yenilerek elendiği maçı da değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EURO 2024 değerlendirmesi: ''Merih'in cezası siyasi bir karar''
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Hollanda maçının ardından yaptığı açıklamada, A Milli Futbol Takımı'nın Hollanda gibi güçlü bir rakibe karşı çok iyi mücadele ettiğini söyledi. Erdoğan, "Tüm olumsuzluklara rağmen A Milli Futbol Takımımız Hollanda gibi bir futbol ekolüne bu akşam adeta kök söktürdü. İlk golü çok erken attık, uzun süre maçın kontrolünü elimizde tuttuk. Maçın özellikle son on dakikasında birkaç önemli gol fırsatını kaçırdık. Hakem de bazı pozisyonlarda aleyhimize kararlar verdi. Ne yazık ki yarı finale yükselemedik ama millilerimizle gurur duyuyorum" dedi.

"HEDEF BÜYÜTEREK YÜRÜYECEĞİZ"

Erdoğan, milli takımın gelecekteki hedeflerine ilişkin de konuştu. "Maçın sonunda soyunma odasında teknik direktörümüz Vincenzo Montella ve ekibiyle görüştük. 'Artık dünya şampiyonası ve UEFA şampiyonasına hedef büyüterek yürüyeceğiz' dedik. Genç bir milli takıma sahibiz ve gelecekte daha da başarılı olacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

MERİH DEMİRAL KARARI

Merih Demiral'a verilen cezayı da değerlendiren Erdoğan, kararın haksız ve siyasi olduğunu söyledi. "Merih Demiral’a verdikleri ceza, adeta ilk andan itibaren kararı verilmiş olan bir ceza. Eğer olay bozkurt işaretini cezalandırmaksa Almanlar’da kartal var, kartalı cezalandırıyor musunuz? Yok. Fransızlarda horoz var, ‘Niye horozlanıyorsun’ diyerek kalkıp da Fransızları cezalandırıyor musunuz? Yok. Fakat Türkiye'de o golün ve arka arkaya atılan gollerin heyecanı içerisinde bizim efsanelerimizde yer alan bozkurt işaretini yapan Merih’e verilen bu ceza, Merih’in şahsına değildir. Aslında Türkiye'nin millet olarak yapısına dönük verilmiş olan bir cezadır" dedi.

YABANCI TEKNİK DİREKTÖR MONTELLA VE MİLLİ TAKIM

Erdoğan, Montella'nın teknik direktörlüğünü de değerlendirdi ve ona güveninin tam olduğunu belirtti. "Montella kendini zaten ispatlamış bir insan. Türkiye ilk beşte deniliyorsa demek ki bir yere varmış. Galip geldiği zaman takım Montella iyi, mağlubiyet olduğu zaman kötü demek doğru değil. Montella’ya güveniyoruz" şeklinde konuştu.

YERLİ FUTBOLCULARIN ÖNEMİ

Yabancı futbolcu kontenjanı konusunda da görüşlerini dile getiren Erdoğan, yerli futbolcuların önünün açılması gerektiğini söyledi. "Ben çok fazla yabancının olmasını milli futbolumuz için doğru bulmuyorum. Yetenekli yerli futbolcularımıza fırsat vermemiz lazım" dedi.

Erdoğan, Arda Güler ve Mert Günok gibi oyuncuların performansını da övdü ve milli takımın gelecekte daha da başarılı olacağına inandığını belirtti.

EURO 2032 EV SAHİPLİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin EURO 2032'ye ev sahipliği yapacak olmasının önemine değindi ve bu turnuvanın ülke için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. "Bu turnuvadan edindiğimiz deneyimleri 2032'ye yansıtacağız. İtalyanlarla dayanışmamız çok önemli. Montella İtalyan olarak yine görevinin başında olursa işimiz daha kolay olur" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.