Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İİT Gençlik Forumuna video mesaj!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Forumu 5’inci Genel Kurulu'na video mesaj gönderdi. Erdoğan, Filistin'deki İsrail saldırılarının masum insanları hedef aldığını vurgulayarak, İslam ülkelerinin ortak tepki vermesi ve hareket etmesi için diplomatik temasların devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İİT Gençlik Forumuna video mesaj!
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Forumu 5’inci Genel Kurulu'na video mesaj yollayarak katıldı. Erdoğan, Filistin'deki işgal politikalarının sona ermesi ve bağımsız bir Filistin Devleti'nin kurulması için mücadelenin süreceğini belirtti.

GENÇLİK FORUMU BUGÜN DAHA FAZLA İLGİ GÖRÜYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam Gençlik Forumu'nun geniş coğrafyalarda yürüttüğü çalışmalardan memnuniyetini dile getirdi. 2004 yılında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile başlattıkları gençlik forumunun, bugün daha fazla ilgi gördüğünü belirtti. İslam Gençlik Forumu'nun Asya'dan Afrika'ya, Amerika'dan Arap yarımadasına kadar Müslüman gençlere yönelik faaliyetlerini yakından takip ettiklerini vurguladı.

GAZZE'DEKİ ZULUM İÇİN DİPLOMATİK GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslüman gençlerin ekonomik, kültürel ve sosyal alanda güçlenmelerini destekleyen İslam Gençlik Forumunu tebrik etti. Gazze'de ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan katliamların Müslüman gençlerin birlikte hareket etmesinin önemini bir kez daha gösterdiğini belirtti. İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına karşı Türkiye'nin tam dayanışma içinde olduğunu vurguladı. Türkiye'nin İsrail'in işlediği insanlık ve savaş suçlarını uluslararası alanda gündeme getirmek için çaba harcadığını ifade etti. Ayrıca, İslam ülkelerinin Gazze'deki zulme ortak tepki vermesi için diplomatik girişimlerin sürdürüldüğünü ve Filistin'de işgal politikaları sona erinceye kadar mücadelelerinin devam edeceğini dile getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.