Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine sonrası sert açıklamalar: Kılıçlı yeminle ilgili tahkikat sürüyor, gereken yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamalarda muhalefete yüklendi ve son dönemdeki tartışmalara dair önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine sonrası sert açıklamalar: Kılıçlı yeminle ilgili tahkikat sürüyor, gereken yapılacak
Yayınlanma:

Yaklaşık 3 saat 45 dakika süren toplantının ardından konuşan Erdoğan, "Milletimiz için aşkla çalışıyoruz" diyerek, muhalefetin istismar siyaseti yaptığını öne sürdü.

Erdoğan, Kara Harp Okulu’ndaki teğmenlerin kılıçlı yemin törenine ilişkin yürütülen tartışmalara da değindi. Cumhurbaşkanı, konuyla ilgili tahkikatın çok boyutlu bir şekilde sürdüğünü ve gereken adımların atılacağını belirterek, "Muhalefet, Atatürk üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor. Ordumuzun yıpratılmasına asla müsaade etmeyiz" dedi. Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin milletin göz bebeği olduğunu ve her zaman ordunun yanında olduklarını vurguladı.

PKK ile mücadele ve Tunceli'de askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan askerleri de anan Erdoğan, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Türkiye'nin güvenliği için kararlı adımlarla ilerlemeye devam edeceklerini belirterek, terörle mücadelede ordunun her zaman en ön safta olduğunu söyledi.

Erdoğan ayrıca yeni Anayasa'nın bir zorunluluk olduğunu aktardı ve yeni Anayasa'nın meclisin ödevi olduğunu ve bu vazifenin yerine getirilmesi için çalışacaklarını aktardı.

8 yaşında katledilen Narin Güran ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan olayın bizzat takipçisi olacağını aktardı ve "Okulların çocuklarımızın neşesiyle dolduğu bugünü dün Diyarbakır Bağlar’dan gelen acı haber sebebiyle buruk karşıladık. Narin yavrumuzun hunharca katledilmesi hepimizin yüreğine kor bir ateş düşürdü. Narin kızımızın alanlardan bunun hesabına adalet önünde mutlaka soracağız. Masum bir yavruyu öldüren canileri en ağır cezaya çarpıtılması için konunun bizzat takipçisiyim, takipçisi olacağım." dedi.

Cari açık ve enflasyonla ilgili iyileşme olduğunu da söyleyen Erdoğan, muhalefetin sahte gündemleri yerine sadece ekonomiyi gündem haline getirdiklerini ve büyüyürek enflasyonu tek haneye düşürmek istediklerini belirtti ve "Bu yılı yüzde 3,5'luk bir büyümeyle kapatmayı ve 2025-2027 döneminde büyümede kademeli bir artış görmeyi öngörüyoruz. Türkiye ekonomisi bu süreçten daha da güçlenerek çıkacak, çok farklı bir lige yükselecektir." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.