Cumhurbaşkanı Erdoğan Kara Harp Okulu Diploma Alma Töreninde konuştu: FETÖ'cülerin ordumuzda açtığı tahribatı telafi ettik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu'nda düzenlenen Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kara Harp Okulu Diploma Alma Töreninde konuştu: FETÖ'cülerin ordumuzda açtığı tahribatı telafi ettik
Yayınlanma:

Konuşmasında, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünde zaferin önemine vurgu yapan Erdoğan, Türk ordusunun milletin gurur kaynağı olduğunu belirtti. Erdoğan, "Her üyesi milletimizin öz evladı olan ordumuzla iftihar ediyoruz. Türk ordusu, dünyanın en cesur ve en kararlı ordularından biridir." ifadelerini kullandı.

Törene katılan 989 Kara Harp Okulu öğrencisinin mezuniyetini kutlayan Erdoğan, "Bugün burada mezun olarak ordumuza katılan 989 öğrencimizi terfi ettiriyor, her birini alınlarından öpüyorum." dedi. Ayrıca, yeni mezunların Türk Silahlı Kuvvetleri’ne güç katacağına olan inancını dile getirdi.

Erdoğan, konuşmasında ordunun milli değerler ve kahramanlıkla yoğrulmuş bir geçmişe sahip olduğunu, bu mirasın gelecek nesiller tarafından da devam ettirileceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek "FETÖ'cü hainlerin ordumuz bünyesinde açtığı tahribatı kısa sürede telafi ettik" dedi. Erdoğan, askerin artık sadece milletten ve meşru yöneticilerden emir alacağını belirtti.

Erdoğan, "Suriye'den Kuzey Irak'a Libya'dan Somali'ye kadar silahlı kuvvetlerimiz
sorumluluk aldığı her yerde görevini alnının akıyla yerine getiriyor" ifadelerini kullanarak Atatürk'ün düşman postalı deymesin diye mücadele ettiği Filistin için mücadele etmeye devam edeceklerini aktardı ve "Kudüs'e nasıl sırtımızı dönebiliriz? Filistin topraklarını gözümüzü nasıl kapatabiliriz?" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.