Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC dönüşü emekli açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 50. yıl dönümü vesilesiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC dönüşü emekli açıklaması!
Yayınlanma:

KKTC dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli konularda önemli açıklamalarda bulundu.

YUNANİSTAN İLE İLİŞKİLER VE SAVUNMA BAKANI DENDİAS'IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın Türkiye'yi 'işgalci' olarak nitelendiren açıklamalarına sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Onun bir defa kalkıp da Türklerin orada işgalci olduğunu söylemesinden daha densiz, edep dışı bir ifade olamaz. Dolayısıyla, Sayın Miçotakis’in bu bakanına haddini bildirmesi lazım," dedi. Erdoğan, Yunanistan ile iyi komşuluk ilişkileri geliştirmek istediklerini ancak bu tür söylemlere sessiz kalmayacaklarını belirtti. Ayrıca, Kuzey Kıbrıs'ta Türkiye ile deniz üssü kurulmasının zamanı geldiğini vurgulayan Erdoğan, adada yapılan inşaatların tamamlanması gerektiğini söyledi.

KUZEY IRAK OPERASYONLARI VE TERÖRLE MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı'nın Kuzey Irak'ta sürdürdüğü operasyonlara değinerek, terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini belirtti. "Terörle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Önünde sonunda kazanan inşallah yine biz olacağız. Artık onları bekleyen son yakındır" ifadelerini kullandı. Erdoğan, terörle mücadelenin matematiksel bir olay olmadığını ve teröristlerin yaptıklarının bedelini ağır ödeyeceklerini söyledi.

KIBRIS MESELESİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin uluslararası alanda maruz kaldığı haksız izolasyonun kaldırılması için gayretlerin sürdüğünü ifade etti. İslam İşbirliği Teşkilatı ve Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında Kuzey Kıbrıs'ın hak ettiği yeri alması için gerekenin yapıldığını belirtti. Erdoğan, Kıbrıs meselesinin iki devletli model ile çözülebileceğini ve Türkiye'nin her türlü fedakarlığı göstermeye devam edeceğini vurguladı.

İSRAİL'İN İŞGAL POLİTİKALARI VE ULUSLARARASI ADALET DİVANI KARARLARI

Erdoğan, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'i işgalci ilan etmesini ve tazminata mahkum etmesini değerlendirdi. İsrail'in bugüne kadar Uluslararası Adalet Divanı kararlarını uygulamadığını belirten Erdoğan, bu konuda uluslararası toplumun daha fazla baskı yapması gerektiğini söyledi. İsrail'in Gazze'de ve Filistin'de yaptığı zulmün durdurulması için kararlı bir duruş sergilenmesi gerektiğini ifade etti.

TÜRKİYE'NİN SAVUNMA SANAYİSİNDEKİ GELİŞMELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayiindeki gelişmelerinden gurur duyduğunu belirterek, "İnsansız hava araçlarından SİHA’lara kadar geldiğimiz nokta belli. Aselsan, Havelsan, Roketsan, tüm bunlar şu anda savunma sanayiinde dünyayla adeta yarış halinde. Bundan dolayı da çok mutluyuz" dedi. Ayrıca, Türkiye'nin yerli ve milli yazılım konusundaki çalışmalarına değinerek, bu alandaki tedbirlerin alındığını ve gerekli adımların atılacağını söyledi.

EMEKLİ MAAŞLARI VE EKONOMİK ADIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseltilmesine yönelik düzenlemelere değinerek, toplumun her kesimine destek olma çabasında olduklarını vurguladı. "Eldeki imkanlar dahilinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ekonomik istikrardan taviz vermeden, popülizm tuzaklarına düşmeden en rasyonel adımı nasıl atarız anlayışı içinde hareket ediyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.