Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik Suriye açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm, Suriye ile ilişkiler ve ülkenin siyasi gelişimleri konularında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik Suriye açıklaması!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaparak, kaçak yapılaşmanın ve yetersiz zemin etütlerinin büyük riskler taşıdığını belirtti. Erdoğan, "Kentsel dönüşüm dediğimiz olayın temelinde ne yatıyor? Birçok kaçak yapıların, birçok zemin etütlerinin doğru dürüst yapılmadığı yerlerde kentsel dönüşüme gidelim ki işi sağlama bağlamış olalım. Kentsel dönüşümün altında yatan gerçek bu." ifadelerini kullandı. Erdoğan, yıkılan binalarda sıkıntıların çoğunun kaçak katlardan kaynaklandığını ve bu tür sorunların önlenmesi için daha dikkatli adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Erdoğan, belediye başkanlığı döneminden bu tür meseleleri iyi bildiğini vurgulayarak, "Bundan sonraki süreçte de eğer biz kentsel dönüşümle zemin etütlerinden başlayıp bütün bu TOKİ'yle verdiğimiz imtihanları nasıl başarılı bir şekilde verdiysek, istiyoruz ki bütün ülkemizin genelinde bu tür yapıların çok kontrollü bir şekilde yapılarak adımlarımızı atalım ve işi sağlama bağlayalım." dedi.

SURİYE İLE İLİŞKİLER

Suriye ile ilişkiler konusuna da değinen Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'nin içişlerine karışma gibi bir hedefinin olmadığını belirtti. Erdoğan, "Suriye ile ilişkilerimizi nasıl geçmişte birlikte hareket ettiysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Suriye’nin içişlerine karışmak gibi bir derdimiz, hedefimiz asla olamaz." dedi.

Erdoğan, Suriye halkının kardeş olduğunu ve ilişkilerin canlı tutulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, geçmişte Esad ile yapılan görüşmelere atıfta bulunarak, "Yarın yine görüşebiliriz." dedi.

SİYASİ GELİŞMELER VE DEVLET BAHÇELİ İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeye değinerek, "Devlet Bey'le şu anda ülkemizin siyasi gelişiminde neler var, ne gibi tedbirler almamız gerekir? Bunların değerlendirmesini yaptık." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.