Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lübnan'a tam destek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan’da Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarının eş zamanlı olarak patlatılması sonucu gerçekleşen saldırı nedeniyle Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lübnan'a tam destek!
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Erdoğan’ın, saldırı sonucu hayatını kaybedenler için taziyelerini ilettiği ve yaralananlara acil şifalar dilediği belirtildi. Erdoğan, Türkiye’nin Lübnan halkının acısını paylaştığını ifade ederek, saldırının bölgede yeni bir gerilimi tetikleyebileceği yönündeki endişelerini dile getirdi.

"İSRAİL'İN SALDIRGANLIĞI BÖLGE İÇİN TEHDİT"

Erdoğan, görüşmede ayrıca İsrail’in çatışmaları bölge geneline yayma çabalarının son derece tehlikeli olduğunu vurguladı. İsrail'in bölgedeki saldırgan tutumunun sadece Lübnan'ı değil, tüm Orta Doğu'yu tehdit ettiğini belirten Cumhurbaşkanı, uluslararası toplumun İsrail'in bu politikalarına karşı güçlü bir duruş sergilemesi gerektiğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bu gerilimi durdurmak için diplomatik çabalarını sürdüreceğini ve barışın sağlanması için her türlü girişimi desteklemeye devam edeceğini ifade etti.

TÜRKİYE'NİN LÜBNAN'A DESTEĞİ SÜRECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Lübnan’a her alanda desteğinin devam edeceğini belirterek, Lübnan’ın egemenliği ve istikrarının korunmasının bölge barışı açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Görüşmenin, Türkiye’nin bölgedeki olaylara dair hassasiyetini ve barışa olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serdiği ifade edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.