Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert mesajlar: ''Haçlı sürülerinden farkları yoktur!''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalar yaptı. İstanbul'un Fethi'nin 571. yılında grup toplantısında konuşan Erdoğan, "İstanbul, Türk ve Müslümandır!'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert mesajlar: ''Haçlı sürülerinden farkları yoktur!''
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda İstanbul'un Fethi hakkında açıklamalar yaptı.

Erdoğan, ''İstanbul'un fetih ve Fatih ruhundan koparılmasına göz yummayacağız. İstanbul, Türk ve Müslümandır!'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında önemli mesajlar vererek şunları kaydetti: ''Birileri hâlâ kabullenemeseler de İstanbul Türk'tür, İstanbul Müslüman'dır. Allah'ın izniyle ebediyen öyle kalacaktır. Siyasi hayatımızın hiçbir safhasında İstanbul'a şehirlerden bir şehir olarak bakmadık. İstanbul her şeyden önce bize ecdadın, şehit ve gazilerin emanetidir. İstanbul milletimizin göz bebeğidir. İstanbul'a hizmet ederken bu şuurla hareket ettik. Ayasofya'yı zincirlerinden kurtarıp işte bu şuurla tekrar ibadete açtık. Şehrin her karışına eserlerimizle mührümüzü işte bunun için vurduk. İstanbul'u korumaya devam edeceğiz. İstanbul'un Fethi'nin 571. yıl dönümünün bir kez daha hayırlı ve mübarek olmasını temenni ediyorum.''

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Erdoğan, geçmiş seçimlerde yaşananların ardından Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. Siyasi değerlerin koltuk uğruna satıldığını ifade eden Erdoğan, soru işaretlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı, konuşmasında şunlara yer verdi: ''28 Mayıs seçimlerinin de birinci yıl dönümü. Buradan 28 Mayıs'ta görevi bir kez daha şahsımıza tevdi eden aziz milletimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Sağda solda vatan millet edebiyatı yapanların, koltuk uğruna tüm siyasi değerlerini nasıl sattıklarını gördük. Ortaya dökülenler buzağının sadece görünen kısmıdır. Asıl büyük skandallar suyun altında saklıdır. Karanlık noktaları aydınlatacak olanlar dönemin aktörleridir. 6'lı koalisyonunun cumhurbaşkanı adayının üzerindeki şüpheli bulutları temizlemesi lazım. Çıksın milletin zihnindeki soru işaretlerini gidersin. İmalarla konuşmayı bıraksın. Her şeyi açık açık itiraf etsin.''

erdogan-tbmm.jpg

AYASOFYA VURGUSU

Erdoğan, İstanbul'un Türkiye için ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak İstanbul'un tarih boyunca Türk milleti için önemli bir değer olduğunu ve şehre hizmet ederken bu bilinçle hareket ettiklerini belirtti. Erdoğan, Ayasofya'nın tekrar ibadete açılmasını da bu bağlamda çok değerli olduğunu ifade etti.

İSRAİL'E TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'de yaptığı saldırıları kınadı ve dünya kamuoyunu İsrail'e karşı tepki göstermeye çağırdı. Masumların ölümüne neden olan bu saldırıların insanlık dışı olduğunu bir kez daha belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in barbarlığını eleştirdi. ABD ve Avrupa'nın da bu saldırılardan sorumlu olduğunu ifade etti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"EY ABD, BU SOYKIRIMDAN SİZ DE İSRAİL KADAR SORUMLUSUNUZ!"

''İsrail'in Gazze'de yürüttüğü soykırım, Refah'a yapılan saldırılarla çok daha kanlı bir safhaya girdi. Güya güvenli bölgedeki sivillerin yaşam mücadele verdiği çadırlara düzenlenen saldırıda 45 masum Filistinli şehit edildi. Görüntülere bakmaya kalp, can dayanmıyor. Bir baba, kafası kopmuş bebeğini dünyanın insanlığın vicdanına gösteriyor. 15 bin masum çocuktan ne istediniz? İçinizde insanlıktan kırıntı kalmadı mı? Hiç mi haddiniz yok? İnsanlığa bu kadar mı düşmansınız? Yeryüzünde hiçbir din şu vahşeti meşrulaştıramaz. Masum bir bebeğin kafasını koparmayı, sivillerin yakılarak öldürülmesini hiçbir inanç meşru gösteremez.

Dünya kanla beslenen vampir Netanyahu'nun barbarlığını izliyor. Ey ABD, bu soykırımdan siz de İsrail kadar sorumlusunuz. Ey Avrupa, İsrail'in bu barbarlığından siz de sorumlusunuz. İsrail'e açık açık destek verdiniz. Gazze'de sadece insanlık, masum yavrular ve bebekler ölmüyor. Gazze'de insanlık ölürken, Avrupa'da demokrasi, basın özgürlüğü, kadın hakları ve çocuk hakları ölüyor.''

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.