Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı'nda dikkat çeken açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı'nda açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı'nda dikkat çeken açıklamalar!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı'nda önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, son dönemlerde çok konuşulan yeni müfredat hakkında konuştu. Erdoğan ayrıca atanacak 20 bin öğretmenle ''Öğretmen ordumuzu geliştireceğiz'' dedi.

Programda Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni eğitim modelini tanıtan Erdoğan, eğitimde yapılan yatırımları ve geleceğe yönelik planları paylaştı.

EĞİTİMDE ASLAN PAYI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 yıl önce Türkiye'ye hizmet yolculuğuna başladıklarında eğitimin dört önceliklerinden biri olduğunu vurguladı. Bu öncelik doğrultusunda her yıl bütçede en büyük payı eğitime ayırdıklarını belirtti. 2024 yılı bütçesinde de geleneği bozmayarak 1 trilyon 620 milyar lirayı eğitime tahsis ettiklerini söyledi. Derslik başına düşen öğrenci sayısının ilköğretimde 23'e, ortaöğretimde ise 22'ye indirildiğini açıkladı.

ÖĞRETMEN ATAMALARI VE YENİ İSTİHDAM

Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en fazla öğretmen ataması yapan hükümeti olduklarını belirterek, tek seferde 45 bin öğretmeni öğrencileriyle buluşturduklarını ifade etti. Bu yıl ise 20 bin öğretmen atayacaklarını ve böylece eğitim ordusunu daha da güçlendireceklerini müjdeledi.

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ VE MİLLİ EĞİTİM AKADEMİSİ

Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi kurulmasına yönelik kanun hazırlıklarının tamamlandığını duyuran Erdoğan, bu yasanın yakında Meclis'te görüşüleceğini belirtti. Bu adımın öğretmenlerin mesleki gelişimine önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

KÜRESEL CİNSİYETSİZLEŞTİRME PROJELERİ İLE MÜCADELE

Erdoğan, aile konusunun hayati öneme sahip olduğunu ve çocukların küresel kültürün dayatmalarına maruz kaldığını ifade etti. Özellikle cinsiyetsizleştirme projelerinin çocukları etkilediğini belirtti ve çizgi filmlerden sinema yapımlarına kadar birçok alanda bu projelere karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Küresel cinsiyetsizleştirme ile mücadelede el ele vererek hareket edeceklerini vurguladı.

EĞİTİMDE YENİLİK VE KÖKLERLE BAĞLANTI

Dünya değişirken Türkiye'nin de değişmesi gerektiğini belirten Erdoğan, eğitim sisteminin yenilenmesi gerektiğini ancak bu yenilik sürecinde köklerden kopmamanın önemine değindi. Geçmişten geleceğe köprü kuran özgün bir anlayışla sürecin yönetilmesi gerektiğini ifade etti. Erdoğan, eğitim sisteminin daha önce ezbere dayandığını ve bu anlayışın değişmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı, öğrencilerin camiye davet edilmesinin bazılarını rahatsız ettiğini belirtti. Bu durumu laiklik maskesi altında faşist düşüncelerini gizlemeye çalışmak olarak nitelendirdi. "Laikliği din ve inanç karşıtlığı gibi anlayan, bunu herkese dayatan 28 Şubat artıklarına biz bugüne kadar boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyiz" ifadeleriyle, bu tür yaklaşımlara karşı duracaklarını belirtti.

"28 ŞUBAT ARTIKLARINA BUGÜNE KADAR BOYUN EĞMEDİK BUNDAN SONRA DA EĞMEYİZ"

Erdoğan, Türkiye'nin çocukları ile inanç değerleri arasına kimsenin girmesine izin vermeyeceklerini ve eski Türkiye alışkanlıklarına müsaade etmeyeceklerini vurguladı. "Bu ülkenin çocuklarıyla inanç değerleri arasına kimsenin girmesine izin vermeyiz. Eski Türkiye alışkanlıklarına müsaade etmeyeceğiz" diyerek, yeni eğitim modelinde adalet ve eşitliği sağlamaya kararlı olduklarını ifade etti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.