Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zelenskiy görüşmesi sonrası önemli açıklamalar: Barış zirvesi, Tahıl koridoru, Serbest ticaret...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zelenskiy görüşmesi sonrası önemli açıklamalar: Barış zirvesi, Tahıl koridoru, Serbest ticaret...
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'da yaşanan savaş nedeniyle hayatını kaybedenlere taziyelerini iletti. Görüşmelerinde savaşın gelişmelerini detaylı bir şekilde ele aldıklarını ifade etti.

Stratejik ortak Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını vurgulayan Erdoğan, bölgesel ve küresel yansımaların arttığına dikkat çekti. Mart 2022'de İstanbul'da kurulan müzakere masasının savaşın sonlandırılması için yeterli olmadığını belirten Erdoğan, Rusya'nın da dahil olacağı bir barış zirvesine Türkiye olarak ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını açıkladı.

Erdoğan, Türkiye'nin Ukrayna ile serbest ticaret anlaşmasının bir an önce yürürlüğe girmesi için çaba göstereceğini ifade ederek, Ukrayna'ya verilen desteklerin devam edeceğini belirtti. İki lider arasında yapılan istişarelerde Karadeniz'in istikrarını ilgilendiren konuların yanı sıra diğer önemli meseleler de ele alındı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk halkına Ukrayna'nın egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.