Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM konuşması kitaplaştırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın insanlık adına önemli çağrılarda bulunduğu Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'ndaki konuşması, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından kitaplaştırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM konuşması kitaplaştırıldı
Yayınlanma:

İletişim Başkanlığı'nın açıklamasına göre, Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak hazırlanan kitap, Erdoğan'ın BM Genel Kurulu kürsüsünden dünya ve uluslararası topluma hitap ederek vicdanları sızlatan sorunlara dikkat çektiği mesajlarının gelecek nesillere rehberlik etmesini hedefliyor.

Kitapta, Erdoğan'ın "Daha adil bir dünya mümkün" şiarıyla dile getirdiği Gazze'deki insani kriz ve birçok ülkenin dile getirmekten çekindiği sorunlar ele alınıyor. Gazze'deki dramın fotoğraflarla sergilendiği eser, Erdoğan'ın konuşmasında Filistin halkına yönelik süren zulmün Orta Doğu'nun kalıcı barış ve istikrarına engel teşkil ettiğine dair vurgu yapıyor. Ayrıca, acil ve kalıcı ateşkes çağrısı, rehine-mahkum takası ve insani yardımların Gazze'ye engelsiz ulaşmasının gerekliliği üzerinde duruluyor.

ERDOĞAN'IN GÖRÜŞLERİ AYRINTILI OLARAK YER ALIYOR

Kitapta, Erdoğan'ın hitabında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanınması, terör örgütleri arasındaki ayrımın kaldırılması, Karabağ'ın Azerbaycan toprağı olduğu gerçeği, Sudan'daki çatışmaların sona ermesi için gerekli adımlar, Türkiye'nin Afrika ile dayanışma içinde kalması ve Türk devletleri ile işbirliğinin güçlendirilmesi gibi birçok konuya dair görüşleri ayrıntılı bir şekilde sunuluyor.

'DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR' VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "Dünya 5'ten büyüktür" diyerek uluslararası barış ve güvenliğin yalnızca beş ülkenin insafına bırakılmayacak kadar kritik bir konu olduğunun altını çiziyor. Bu tarihi hitap, kitapta önemli bir yer tutuyor. (haber7)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.