Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta temasları sürüyor: Arnavutluk Başbakanı Rama'yı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta diplomatik temaslarına devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta temasları sürüyor: Arnavutluk Başbakanı Rama'yı kabul etti
Yayınlanma:

Türkevi'nde Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'yı kabul eden Erdoğan, Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ikili ilişkileri ve bölgesel gelişmeleri masaya yatırdı. Görüşmede, iki ülke arasındaki iş birliğini her alanda derinleştirme kararlılığı vurgulandı.

Erdoğan, görüşme sırasında Filistin'deki duruma da dikkat çekti. İsrail'in Gazze ve diğer Filistin topraklarında sürdürdüğü katliamların, hem bölgesel hem de küresel barışı tehdit ettiğini ifade ederek, insan hakları ve uluslararası hukukun ihlallerine karşı dünya devletlerinin ortak bir duruş sergilemesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York temasları kapsamında ayrıca TÜRKEN Vakfı'nı da ziyaret etti. Ziyareti sırasında Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan eşlik etti. Çift, vakfın merkezi binasında incelemelerde bulunarak, vakfın faaliyetleri hakkında bilgi aldı. TÜRKEN Vakfı, Türkiye ve ABD arasında kültürel ve akademik bağları güçlendiren önemli bir kuruluş olarak dikkat çekiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.