Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yetkileri AYM tarafından iptal edildi mi? Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıkladı

İletişim Başkanlığına bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın ve yayın organlarında yer alan "AYM Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı ve rektör atama yetkilerini iptal etti" iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yetkileri AYM tarafından iptal edildi mi? Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıkladı
Yayınlanma:

Anayasa Mahkemesi, 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) iptali istemiyle yapılan başvuruyu değerlendirdi. Yüksek Mahkeme, söz konusu KHK'nin tamamının iptal edilmesi talebini reddederken bazı hükümlerinin iptaline karar verdi. Ancak bu iptal kararları, rektör ve Merkez Bankası Başkanı atamalarıyla ilgili değildir.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "İptal kararları, kanunla düzenlenmesi gereken konuların KHK ile düzenlenmesi nedeniyle verilmiştir. Dolayısıyla mevcut uygulamalarda bir değişiklik söz konusu değildir. "ifadelerini kullandı.

Mahkeme, kararların bugünden itibaren 12 ay sonra yürürlüğe girmesine hükmetti. Bu durumda mevcut atama usullerinde bir değişiklik olmayacak.

Rektör atamaları ise Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın ve Yüksek Öğretim Yasası'nın belirlediği prosedüre göre Cumhurbaşkanı tarafından yapılmaktadır. Dolayısıyla AYM'nin kararı, bu atama sürecini etkilemeyecektir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.