Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan muhalefet partilerine taktir: TUSAŞ saldırısı sonrası net açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii fuarı açılış programında konuştu. Erdoğan, TUSAŞ yerleşkesine gerçekleştirilen hain terör saldırısı hakkında açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan muhalefet partilerine taktir: TUSAŞ saldırısı sonrası net açıklama!
Yayınlanma:

Erdoğan TUSAŞ'a gerçekleştirilen terör saldırısı hakkında sert konuştu. Erdoğan, ''Bu milleti nasıl yenilmez bir iradeye sahip olduğunu gösterdik. Kalleş teröristlerin inlerini başlarına geçiriyoruz.'' diyerek teröre taviz verilmediğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı’nda yaptığı konuşmada, son günlerde Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden terör saldırılarına karşı net bir duruş sergilediklerini vurguladı. TUSAŞ’a yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında yaşanan can kayıplarına değinen Erdoğan, bu tür saldırıların Türkiye Yüzyılı vizyonunu engellemeyeceğini belirtti.

“ACIMIZ BÜYÜK, MÜCADELE AZMİMİZ DAHA BÜYÜK”

Erdoğan, konuşmasında şehitler nedeniyle duyulan acıyı paylaşarak, “Şehitlerimiz sebebiyle acımız büyük olsa da Türkiye Yüzyılı ülkümüze kasteden alçaklarla mücadele azmimiz çok daha büyüktür” ifadelerini kullandı. Bu alçakça saldırıların Türkiye’yi yıldıramayacağını vurgulayan Erdoğan, terör baronlarının kan üzerinden kurdukları hesapların Türkiye'nin kararlı duruşuyla bozulacağını belirtti.

MİT VE HAVA KUVVETLERİ’NDEN HIZLI YANIT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT Başkanlığı’nın, Suriye ve Irak’taki terör hedeflerine yönelik operasyonlar gerçekleştirdiğini belirtti. Erdoğan, “Hava Kuvvetlerimiz ve MİT Başkanlığımız bu alçak saldırıya cevabımızı katbekat fazlasıyla vermiştir” diyerek, Türkiye’nin teröre karşı güç kullanmada tereddüt etmeyeceğini ifade etti.

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ARKASINDAKİ NİYETİ BİLİYORUZ”

Erdoğan, Türkiye’nin maruz kaldığı terör saldırılarının yalnızca yerel bir mesele olmadığını belirterek, bu saldırıların arkasında emperyalist güçlerin bulunduğunu vurguladı. Türkiye'nin, uluslararası düzeyde de terörün destekçilerini gözler önüne sereceğini ifade eden Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti, bu cinayet şebekelerini üzerimize salan emperyalist çetelerden de daha büyüktür, daha güçlüdür” dedi.

SAVUNMA SANAYİİ GÜCÜ VURGUSU

SAHA EXPO 2024’te Türkiye’nin savunma sanayiinde kat ettiği mesafeye dikkat çeken Erdoğan, savunma ve havacılık sanayiinde yerlilik oranını artırdıklarını ve savunma kabiliyetlerini her geçen gün güçlendirdiklerini vurguladı. Erdoğan, Türkiye’nin hem yerli ve milli üretimle güçlenen savunma sanayiini hem de bölgede huzur ve istikrarı sağlayacak kapasitesini artırmayı sürdüreceğini belirtti.

Detaylar az sonra...

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.