Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: İhracat artışı cari açığı azaltıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Temmuz 2024 dış ticaret verilerini değerlendirerek, mal ve hizmet ihracatındaki artışların Türkiye ekonomisine olan olumlu etkilerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: İhracat artışı cari açığı azaltıyor
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bu artışların cari açığı azaltarak, dövize olan ihtiyacı düşürdüğünü ve ülkenin rezerv birikimini, finansal istikrarını ve dezenflasyon sürecini desteklediğini vurguladı.

İHRACAT VE TURİZM GELİRLERİNDEKİ ARTIŞLAR

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Avrupa gibi dış pazarlarda talebin düşük olduğu bir dönemde bile ihracatın artmaya devam ettiğini belirtti. Temmuz ayında ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,8 artarak 22,5 milyar dolara yükseldiğini ifade etti. Yılmaz, ihracatın yıllıklandırılmış değerinin ise 261,5 milyar dolara ulaştığını ve 2024 yıl sonu hedefinin 267 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Turizm gelirlerinde de benzer bir artış gözlemlendiğini belirten Yılmaz, ilk altı ayda turizm gelirlerinin 23,7 milyar dolarla rekor seviyeye ulaştığını belirtti. Yılmaz, 2024 yıl sonu turizm geliri hedefinin ise 60 milyar dolar olduğunu söyledi.

İHRACATIN EKONOMİK ETKİLERİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, mal ve hizmet ihracatındaki artışların cari açığı ve dövize olan ihtiyacı azalttığını, bu durumun rezerv birikimine ve finansal istikrara katkı sağladığını ifade etti. Ayrıca, bu artışların dezenflasyon sürecine de olumlu etkileri olduğunu vurguladı.

Yılmaz, siyasi ve makroekonomik istikrar ile güven ortamında ihracat odaklı sürdürülebilir büyüme hedeflerini koruyacaklarını ve Eylül ayında güncellenmiş Orta Vadeli Program'da (OVP) bu hedefleri sürdüreceklerini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.