Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan işsizlikle mücadele açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, istihdam ve işsizlikle mücadele konusunda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan işsizlikle mücadele açıklaması
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonla mücadelede kararlı adımlar atıldığı bir dönemde, Türkiye ekonomisinin istihdam oluşturma kapasitesinin güçlü bir şekilde devam ettiğini ve işsizlik oranlarının gerilemeye devam ettiğini vurguladı. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 3. çeyrek verilerine göre istihdamın arttığını, genç istihdam dahil olmak üzere işsizlik oranlarının düşmeye devam ettiğini belirtti.

Yılmaz, temmuz-eylül dönemini kapsayan 3. çeyrekte istihdam edilenlerin sayısının bir önceki çeyreğe göre 124 bin kişi artarak 31 milyon 724 bine yükseldiğini açıkladı. Genç nüfusta (15-24 yaş grubu) işsizlik oranının bir önceki çeyreğe göre 0,7 puan azalarak yüzde 17,1'e gerilediğini ifade eden Yılmaz, genel işsizlik oranının da 0,5 puanlık azalışla yüzde 9,2 seviyesine indiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, "Önümüzdeki dönemde daha güçlü ve daha müreffeh bir Türkiye için işsizlikle mücadeledeki kararlılığımızı ve istihdam dostu politikalar izlemeyi sürdüreceğiz." şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.