Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğüne atanan Hakkı Susmaz kimdir, ne iş yapar?

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğüne atanan Hakkı Susmaz kimdir, ne iş yapar, daha önce hangi görevlerde bulundu gibi sorular sıkça soruluyor. Metin Kıratlı yerine göreve başlayan Susmaz'ın hayatı ile ilgili bilgiler haberimizde.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğüne atanan Hakkı Susmaz kimdir, ne iş yapar?
Yayınlanma:

1974 yılında Manisa'nın Gördes ilçesinde dünyaya gelen Hakkı Susmaz, ilköğrenimini de burada tamamladı. 1992 yılında sağlık meslek lisesinden mezun olan Susmaz, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenimine devam etti ve buradan mezun oldu.

Meslek hayatına Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nde başlayan Susmaz, 2001 yılında Sağlık Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine katıldı. Bakanlık bünyesinde çeşitli kurul ve komisyonlarda yer aldı, görevde yükselme, unvan değişikliği ve merkez disiplin konularında deneyim kazandı.

HAKKI SUSMAZ, METİN KIRATLI'NIN YERİNE GEÇİYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinde yaşanan yenilginin ardından kabinede bazı değişiklikler yapma kararı aldı. Erdoğan, partinin yenilenmesi gerektiğini sıkça vurguluyordu. Bu doğrultuda, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı'nın görevden alınacağı belirtiliyordu. Metin Kıratlı'nın Anayasa Mahkemesi Üyesi olarak atanacağı duyuruldu. Kıratlı, son dönemde Bodrum'daki Mandarin Oriental'de iki kişilik yemek için 168 bin lira ödediği iddialarıyla gündeme gelmişti. Bu haberlerin yayılması üzerine, Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından habere erişim engeli getirilmişti. Kıratlı’nın Anayasa Mahkemesi Üyeliği'ne atanmasıyla ilgili gelişmelerin ardından, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürü Hakkı Susmaz’ın Kıratlı’nın yerine geçeceği açıklandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.