Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinden tercih süreçleri için DABSİS uygulaması!

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, fırsat eşitliği ve kapsayıcılık ilkeleri doğrultusunda Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih döneminde adayları desteklemek amacıyla Danışman Bilgi Sistemi (DABİS)’i devreye aldı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinden tercih süreçleri için DABSİS uygulaması!
Yayınlanma:

DABİS, 50 bini aşkın psikolojik danışman ve rehber öğretmene güncel ve objektif veriler sağlayarak öğrencilere kariyer planlamalarında rehberlik sunacak.

ADAYLAR EN UYGUN BÖLÜMLERE YÖNLENDİRİLECEK

DABİS, Lise ve Üniversite tercihi yapacak adaylara dijital ortamda fırsat eşitliği temelinde tercih danışmanlığı hizmeti sunacak. Sistem, iş gücü piyasası göstergelerini analiz ederek adayları yeteneklerine ve kariyer planlarına en uygun seçeneklere yönlendirecek şekilde tasarlandı.

Özellikle LİSE-VERİ ve ÜNİ-VERİ projeleri üzerine inşa edilen DABİS, yükseköğretimde bölüm, ortaöğretimde ise mesleki alan bazında detaylı analizler sunacak. Psikolojik danışmanlar ve rehber öğretmenler, sistemde yer alan 2010-2024 Ocak ayı verileriyle daha etkin rehberlik yapabilecek.

YKS SÜRECİNDE DE ÜCRETSİZ HİZMET VERİLECEK

DABİS, 17 Temmuz'da tamamlanacak LGS tercih dönemi ve 8 Ağustos’ta sona erecek YKS tercih sürecinde Türkiye genelindeki kariyer danışmanlarına ücretsiz olarak hizmet sunacak. Öğrenciler ve mezunlar, DABİS’e dabis.cbiko.gov.tr adresinden erişebilecek ve güncel duyuruları Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve Danışman Bilgi Sistemi resmi sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilecekler.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.